Life

Ce nu trebuie să le lipsească șoferilor din mașină. Amenda e 725 de lei

Ce nu trebuie să le lipsească șoferilor din mașină. Legea arată foarte clar acest aspect și din această cauză se pedepsește cu amendă!
03.12.2023 | 17:45
Ce nu trebuie sa le lipseasca soferilor din masina Amenda e 725 de lei
Ce nu trebuie să le lipsească șoferilor din mașină. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce nu trebuie să le lipsească șoferilor din mașină. Aceștia pot primi o amendă de 725 de lei dacă nu respectă regulile!

Ce nu trebuie să le lipsească șoferilor din mașină

Șoferii trebuie să aiă neapărat în mașină un kit pentru siguranța auto. Este vorba despre o trusă medicală, un stingător pentru incendii dar și două triunghiuri reflectorizante.

ADVERTISEMENT

Toate acestea trebuie să fie omologate și sunt obligatorii. Mai precis, cei care nu se conformează legii pot să primească amendă. Aceasta poate fi cuprinsă între 580 și 725 de lei.

Pe lângă toate acestea, care sunt obligatorii, șoferii sunt sfătuiți să mai țină în mașină și o vestă reflectorizantă.

ADVERTISEMENT

Aceasta poate fi de folos nu numai în caz de accident, ci și pentru când avem nevoie să schimbăm o roată sau o altă urgență. Așa vom fi mai vizibili pentru celelalte mașini de pe stradă și putem evita o tragedie cum am văzut că s-au mai petrecut.

„Recomandăm deținerea unei veste reflectorizante în dotarea autovehiculului alături de cele două triunghiuri pentru a spori vizibilitatea atunci când este necesară intervenția la autovehicul, în special pe timp de noapte”, spun reprezentanții Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

ADVERTISEMENT

Legea arată că doar cei care conduc mașini mai grele de 3.5 tone sunt obligați să poarte echipament de protecție reflectorizant. În rest, pentru mașinile mici, acesta nu este obligatoriu, așa ă nu poți lua amendă dacă nu îl iei.

Amendă mai poți lua și dacă nu au în mașină un săculeț de nisip și o lopată pentru deszăpezire.

ADVERTISEMENT

Pe timp de iarnă, acestea sunt obligatorii pentru că ne pot scăpa de niște probleme în trafic. În cazul în care am rămâne blocați pe drumurile înzăpezite, ne-ar fi de mare folos.

Amenda pentru șoferi este mult mai mare în acest caz. Astfel, dacă la un control al poliției s-ar descoperi că nu ai aceste elemente, atunci ar trebui să plătești 2900 de lei.

ADVERTISEMENT