Life

Ce nu trebuie să lipsească de pe masă de Izvorul Tămăduirii. Vei avea noroc tot restul anului dacă o să consumi acest aliment

Ce produs trebuie consumat neapărat de Izvorul Tămăduirii, pe 21 aprilie 2023. Se spune că aduce noroc până la finalul anului.
20.04.2023 | 19:26
Ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Izvorul Tamaduirii Vei avea noroc tot restul anului daca o sa consumi acest aliment
Ce produs trebuie consumat neapărat de Izvorul Tămăduirii, pe 21 aprilie 2023. Se spune că aduce noroc până la finalul anului. Sursa foto: Pinterest / doxologia.ro. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce nu trebuie să lipsească de pe masă de Izvorul Tămăduirii. Vei avea noroc tot restul anului dacă o să consumi acest aliment care este realizat din ingrediente simple, pe care le are orice gospodină în bucătărie.

Ce produs trebuie consumat neapărat de Izvorul Tămăduirii, pe 21 aprilie 2023. Se spune că aduce noroc până la finalul anului

Izvorul Tămăduirii este o sărbătoare importantă pentru credincioșii de pretutindeni care consumă neapărat un produs despre care se spune că aduce noroc până la finalul anului. Vineri, pe 21 aprilie 2023, oamenii nu mănâncă de dulce.

ADVERTISEMENT

În plus, preparatul care nu lipsește de pe masa oamenilor în Vinerea Albă are puterea de a aduce sănătate. Acesta este un produs inedit care ne ajută să ne purificăm corpul și să avem un organism echilibrat.

Mai exact, este vorba de o pâine fiartă în apă, cunoscută și sub numele de „pâinea lui Izvorul Tămăduirii”. Aceasta este preparată de gospodine numai din ingrediente simple, cum ar fi făina albă, sarea și apa și uneori mierea sau laptele.

ADVERTISEMENT

Consumată în ziua în care se pomenește Izvorul Tămăduirii, pe 21 aprilie 2023, această pâine aduce un mare noroc. În plus, se mai crede că consumată alături de apă din izvor ține departe orice boală și neplăcere.

Ce consumă credincioșii de Izvorul Tămăduirii

O altă tradiție mai arată că foarte mulți credincioși consumă de Izvorul Tămăduirii și plăcinte cu brânză. Acestea aduc noroc și fericire în casă. Oamenii nu mănâncă nimic de dulce în această zi de mare sărbătoare pentru a nu strica norocul.

ADVERTISEMENT

Cei mai mulți aleg să aibă pe masă plăcinte cu brânză sărată sau urdă, care sunt o alternativă mult mai gustoasă și mai sănătoasă. Gospodinele obișnuiesc să le gătească cu o zi înainte, adică în Joia Verde, cunoscută și ca Joia Rea.

În plus, aceste preparate culinare sunt oferite de pomană celor săraci și necăjiți după slujba de la Biserică. Credincioșii le oferă de Izvorul Tămăduirii, din 21 aprilie 2023, pentru sufletele celor plecați la Ceruri.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, una dintre cele mai cunoscute tradiții pentru această sărbătoare cu cruce roșie le amintește oamenilor să se spele cu rouă și să bea aghiasmă, care are rolul de a-i feri de boli sau de a vindeca.

ADVERTISEMENT