Life

Ce pățești dacă ai mâncat prea multe banane. Efectele negative pe care le poate avea fructul asupra organismului tău

Ce se poate întâmpla dacă ai mâncat prea multe banane. Aceste fructe pot avea niște efecte negative asupra organismului tău.
19.10.2023 | 20:01
Ce patesti daca ai mancat prea multe banane Efectele negative pe care le poate avea fructul asupra organismului tau
De ce nu e bine să consumi prea multe banane. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Dacă ai mâncat prea multe banane, s-ar putea să te confrunți cu câteva probleme, deoarece consumul excesiv al acestui fruct nu este recomandat.

Ce se întâmplă dacă ai mâncat prea multe banane

Bananele sunt unele dintre cele mai consumate fructe de pe planetă și sunt apreciate pentru gustul delicios. De altfel, sunt folosite și în diverse rețete culinare pentru deserturi. Conțin fibre și sunt sățioase, perfecte pe post de gustare.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, deși multe persoane consumă acest fruct, poate avea și efecte negative pentru sănătate. De exemplu, din cauza conținutului de fibre, cei care mănâncă prea multe banane se pot alege cu constipație. Pentru a evita acest lucru, e bine să te limitezi cu o singură banană pe zi.

Somnolența este un alt efect negativ pe care consumul de banane îl poate avea asupra corpului tău. Aceste fructe au o concentrație mare de magneziu și triptofan, care ajută la relaxarea musculară, motiv pentru care poate apărea o stare ușoară de somnolență.

ADVERTISEMENT

În cazul în care consumi o banană care e și mai coaptă, te poți alege cu dureri de stomac. Fibrele din banalele coapte au mult zahăr și amidon, fiind greu de digerat. Persoanele mai sensibile pot avea crampe abdominale din această cauză.

De asemenea, dacă vrei să eviți durerile de stomac, ar fi bine să nu mănânci banalele împreună cu lapte, brânză, iaurt, citrice sau cu băuturi carbogazoase. Astfel de combinații favorizează arsurile, durerile de stomac și gazele.

ADVERTISEMENT

Amidonul și zahărul din banane contribuie și la apariția de carii. Din cauza acestora, se pot agrava deja cariile deja existente, așa că e bine să faci controale regulate la medicul stomatolog, mai ales dacă obișnuiești să consumi multe fructe bogate în zahăr.

Legătura dintre banane și kilogramele în plus

O banană medie conține 105 calorii, astfel că pot îngrășa atunci când sunt consumate în cantități mari. Astfel, trebuie consumate în cantități cât mai mici pentru a evita acest efect.

ADVERTISEMENT

După consumul de banane se poate întâmpla, de asemenea, să apară migrene, mai ales dacă se depășește cantitatea recomandată. Acestea conțin tiramină, un aminoacid care favorizează apariția migrenelor, dacă mănânci 3 – 4 banane pe zi.

Cei care suferă de diverse alergii alimentare trebuie să fie atenți inclusiv la banane. Dacă știi că ai probleme cu alergiile, atunci e bine să elimini din dietă aceste fructe. Din cauza prezenței unui potențial alergen în ele, femeile care alăptează trebuie să evite bananele.

Atunci când consumi o banană, nu uita să îndepărtezi vârful maroniu. Înainte și după cules, bananele sunt stropite cu pesticide, așa că nu e bine să consumi coaja.

ADVERTISEMENT