Life

Când devin bananele extrem de periculoase. Aruncă-le imediat dacă observi acest semn pe ele

Te-ai gândit vreodată că banenele pot să devină extrem de periculoase? Analizează-le atent înainte de a le consuma și caută acest semn.
11.06.2023 | 21:22
Cand devin bananele extrem de periculoase Aruncale imediat daca observi acest semn pe ele
Când devin bananele extrem de periculoase. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Bananele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe. Sunt sățioase, bogate în potasiu și de asemenea, au numeroase beneficii pentru organism. Când devin bananele periculoase? Există un semn la care trebuie să fii atent.

Când devin bananele periculoase

Dacă cei mai mulți dintre noi evită bananele atunci când acestea au coaja neagră, află că pericolul este cu totul altul. Uite-te cu atenția la coaja lor înainte de a le achiziționa, dar și înainte de a le aduce în casă.

ADVERTISEMENT

La fel ca și alte fructe din comerț, bananele pot fi și ele contaminate. Cum îți dai seama că nu trebuie să le mănânci? Dacă vezi pe coaja lor anumite pete albe, atunci aruncă-le de urgență. În caz contrar, te expui unui pericol imens.

O femeie care a achiziționat niște banane a ajuns în această ipostază. Acele mici pete albe de pe coajă au ajuns să se transforme în saci din care au ieșit sute de păianjeni. Mai mult de atât, aceștia erau extrem de periculoși.

ADVERTISEMENT

Femeia, dar și întreaga familie au fost nevoiți să părăsească casa și să cheme o firmă de specialiști pentru deratizare. Dacă nu vrei deci să ajungi într-o astfel de situație, acordă o atenție sporită bananelor atunci când le achiziționezi.

Cum recunoști o banană proaspătă

Ce alte trucuri mai poți utiliza când vine vorba de banane? În primul rând dacă vrei să te bucuri de beneficiile ei la maxim, trebuie să știi că banana este coaptă. Acest lucru ți-l va spune tot coaja, dacă o vei analiza atent.

ADVERTISEMENT

La fel ca și în cazul altor fructe, coaja îți poate spune cât de proaspăt este un fruct. Dacă bananele pe care le-ai achiziționat sunt prea verzi, înseamnă că nu sunt coapte complet. De cealaltă parte, dacă sunt prea moi, ori maro închis, atunci sunt prea coapte.

De asemenea, dacă vezi o banană neagră află că aceasta poate fi chiar stricată. O banană ideală pentru consum are coaja galbenă. Nu trebuie să prezinte niciun fel de pată și nici diferențe de culoare.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru important de știut despre banane este legat de textură. O banană proaspătă, cu o coajă netedă, se desface mult mai ușor. De cealaltă parte, banana încă necoaptă, verde, va fi cu mult mai greu de consumat.

ADVERTISEMENT