News

Ce pedeapsă a primit zidarul din Ilfov care s-a dat medic stomatolog. Decizia ciudată a magistraților

Zidarul din Ilfov care a pretins că este medic stomatolog și-a aflat sentința, miercuri, 24 aprilie. Hotărârea este definitivă.
24.04.2024 | 20:39
Ce pedeapsa a primit zidarul din Ilfov care sa dat medic stomatolog Decizia ciudata a magistratilor
Ce pedeapsă a primit zidarul din Ilfov care s-a dat medic stomatolog. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Zidarul din Ilfov care s-a dat drept medic stomatolog și-a primit pedeapsa. Cazul incredibil a ieșit la iveală în anul 2019. Bărbatul a practicat vreme de doi ani această meserie, deși nu se afla în evidența Colegiului Medicilor Dentiști.

Zidarul din Ilfov care s-a dat medic stomatolog, condamnat la închisoare cu suspendare

Costel Sandu, fost zidar, a învățat să scoată măsele de la soția sa, fost dentist, așa cum au mărturisit vecinii lor, la vremea respectivă. Ba chiar, ar fi făcut intervenții complicate chirurgicale, potrivit Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Întreaga activitate ilegală s-a desfășurat într-un cabinet stomatologic aflat în localitatea Gruiu, din județul Ilfov. Pentru că soția sa nu a mai putut să își facă meseria, din cauza unor probleme medicale, a fost înlocuită de zidar.

Deși bărbatul nu a urmat studiile Facultății de Medicină și nu avea dreptul de a practica profesia de dentist, el a tratat mai mulți oameni din localitate. În cele din urmă, totul a ieșit la iveală când a fost făcută o sesizare privind activitatea desfășurată în cabinetul de stomatologie.

ADVERTISEMENT

Cercetările au arătat că bărbatul era cel care se ocupa de clienți, ci nu partenera sa de viață. Miercuri, 24 aprilie, falsul dentist a fost condamnat definitiv. Însă, decizia magistraților a fost cu suspendare.

El a fost anchetat pentru săvârșirea infracțiunii de exercitare a unei meserii fără drept. Această faptă este pedepsită cu închisoarea de la trei luni la un an. Bărbatul a primit 6 luni de închisoare.

ADVERTISEMENT

Potrivit Curții de Apel București, individul și-a recunoscut faptele. Prin urmare, limitele de pedeapsă au fost mișcorate, dar magistrații au hotărât să îi suspende executarea pedepsei, conform sursei citate.

Fals medic estetician, prins în București

În luna aprilie a acestui an, un alt medic fals a fost depistat de oamenii legii. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 31 de ani, din Capitală, care a efectuat ilegal intervenții estetice timp de doi ani.

ADVERTISEMENT

Cel puțin 20 de femei din București și Constanța ar fi apelat la serviciile ei, deși nu avea calificare în medicină. „Ar fi desfășurat acte specifice profesiei de medic plastician/estetician sau dermatolog, pentru cel puțin 20 de femei. Constând în injectări cu acid hialuronic, precum și alte proceduri, la un sediu fără autorizație sanitară de funcționare din Capitală, cât și la un sediu din județul Constanța”, informau polițiștii Capitalei.

 

ADVERTISEMENT
Tags: