News

Un nou fals medic estetician depistat în România. Femeia a fost reținută pentru 24 de ore. Update

Poliția Română anunță depistarea unui nou fals medic estetician. E vorba de o femeie, căreia i-au trecut pragul 20 de paciente.
27.03.2024 | 17:09
Un nou fals medic estetician depistat in Romania Femeia a fost retinuta pentru 24 de ore Update
Încă un fals medic estetician depistat în România. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT
27-03-2024
15:17

Medicul fals a fost reținut și amendat cu 70.000 de lei

Femeia de 31 de ani, care a pretins că este medic estetician, a fost reținută pentru 24 de ore. Ulterior, ea va ajunge în fața magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Totodată, porivit oamenilor legii, la perchezițiile desfășurate la locuința acesteia, au fost participat și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică București. Femeia nu avea acte de reglementare sanitară și autorizații de funcționare. A fost amendată cu 70.000 de lei.

„În contextul efectuării percheziției domiciliare, au fost prezenți și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică București, care au constatat lipsa documentelor de reglementare sanitară și a autorizațiilor de funcționare, femeii în cauză fiindu-i aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 70.000 de lei, conform HGR 817/2011”, transmit polițiștii.

 

Un nou fals medic estetician a fost depistat în România. E vorba de o femeie din Capitală căreia i-au trecut prin mână cel puțin 20 de femei din București și Constanța.

Încă un fals medic estetician depistat în România

O femeie din Capitală este acuzată de oamenii legii că a efectuat ilegal intervenții estetice. În decurs de doi ani, cel puțin 20 de femei i-au fost paciente. În urma serviciilor oferite, suspecta a încasat aproape 20.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Poliția Română anunță, într-un comunicat, că acest fals medic ar fi acționat în perioada 16 august 2022 – prezent. Deși nu avea nicio calificare în medicină, femeia a exercitat profesia de medic în România.

Ea a efectuat mai multe intervenții chirurgicale estetice minim invazive, în alte condiții decât cele legale. În două locații din București și Constanța, cel puțin 20 de femei i-au fost paciente.

ADVERTISEMENT

”(…) bănuita ar fi desfășurat acte specifice profesiei de medic plastician/estetician sau dermatolog, pentru cel puțin 20 de femei, constând în injectări cu acid hialuronic, precum și alte proceduri, la un sediu fără autorizație sanitară de funcționare din Capitală, cât și la un sediu din județul Constanța.

Astfel, bănuita ar fi obținut foloase patrimoniale de la persoanele vătămate, în urma prestării acestor servicii medicale nespecializate și neautorizate, în valoare de aproximativ 19.800 de lei”, anunță IGPR.

ADVERTISEMENT

Suspecta din acest caz, verificată de oamenii legii

Reprezentanții IGPR mai spun că, în urma celor constatate, miercuri, 27 martie, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară. În urma acțiunilor au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

Suspecta bănuită de actele ilegale a fost ridicată și dusă la sediul poliției, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale ce se impun. De asemenea, mai multe persoane vor fi audiate în calitate de martor.

ADVERTISEMENT

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu probatoriu în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai notează poliția.

ADVERTISEMENT