Life

Ce pensie imensă încasează Gheorghe Turda după 55 de ani de activitate: ”Nu este specială”

Gheorghe Turda este unul dintre cei mai apreciați artiști de muzică populară din România, iar munca sa este recompensată pe măsură din câte se pare.
06.01.2023 | 07:28
Ce pensie imensa incaseaza Gheorghe Turda dupa 55 de ani de activitate Nu este speciala
Ce pensie imensă a ajuns să încaseze Gheorghe Turda după 55 de ani de activitate. Sursă foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

În total, Gheorghe Turda are la activ nu mai puțin de 55 de ani de activitate. Artistul a reușit să își construiască o carieră solidă, astfel că acum, se bucură de liniște, dar și de prosperitate din punct de vedere financiar.

Ce pensie a ajuns să încaseze Gheorghe Turda după 55 de ani de activitate

A iubit muzica, iar pasiunea sa a devenit ulterior munca de zi cu zi. Gheorghe Turda a ajuns la inimile publicului, iar de aici, veniturile sale au crescut considerabil.

ADVERTISEMENT

Artistul a jucat pe scenă mai bine de 50 de ani și totodată, de-a lungul timpului a deținut și câteva funcții importante. El a făcut parte din Ansamblurile Rapsodia Română și Ciocârlia, iar la cel din urmă a ocupat și funcția de director.

Totodată, Gheorghe Turda a fost și șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne. Evident, că toate aceste funcții, dar și salariile încasate de-a lungul timpului au făcut ca artistul să încaseze acum o pensie destul de generoasă.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Turda, care a ales să își țină viața personală departe de ochii curioșilor, nu se plânge deloc și spune că încasează o pensie lunară de 9.000 de lei, de care este extrem de mulțumit.

“Eu am 55 de ani de activitate la două mari ansambluri, la Rapsodia Română și la Ciocârlia. Am fost șeful ansamblului Ciocârlia și șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne și sunt mândru de pensia mea.

ADVERTISEMENT

Față de alții care n-au avut aproape nicio… sau poate au avut doar câțiva ani de activitate și au emis pretenția să aibă pensia ca Gheorghe Turda. Da, 9.000 de lei, da. Deocamdată, mulțumită lui Dumnezeu, e bine.”, a declarat Gheorghe Turda.

Motivul pentru care Gheorghe Turda încasează o pensie atât de mare

Cum este posibil ca artistul să beneficieze de o pensie atât de mare? Gheorghe Turda a ținut să explice faptul că nu beneficiază de o pensie specială, așa cum consideră mulți și ajung să îl și judece.

ADVERTISEMENT

Artistul a explicat că mai degrabă este vorba despre o pensie militară, la fel ca cea încasată de jandarmi, polițiști, sau alți angajați de la Ministerul de Interne.

Artistul s-a arătat deranjat de faptul că multe persoane ajung să se documenteze pentru a afla de unde vin atât de mulți bani, însă lucrurile sunt extrem de simple.

”Întâi să se documenteze lumea, apoi să vorbească. Repet, Gheorghe Turda are pensie militară, nicidecum specială, am ieșit la pensie cu grad de general, mai au ca mine și Ilie Năstase și artiști și sportivi, militari din cele două ministere, din Interne și din Armată.”, a mai precizat Gheorghe Turda, pentru playtech.ro.

La polul opus, artiști precum Mirabela Dauer nu se pot lăuda cu o pensie la fel de generoasă.

ADVERTISEMENT