Life

Ce poate să facă bicarbonatul de sodiu pe lentilele ochelarilor. Toată lumea a rămas mută de uimire

Lentilele ochelarilor, atât cele de vedere, cât și cele de soare dau adesea bătăi de cap purtătorilor. Bicarbonatul de sodiu poate fi soluția problemelor lor.
12.11.2022 | 11:10
Ce poate sa faca bicarbonatul de sodiu pe lentilele ochelarilor Toata lumea a ramas muta de uimire
Ce poate să facă bicarbonatul de sodiu pe lentilele ochelarilor. Sursa foto: instagram/ colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu pe lentilele ochelarilor poate fi trucul care vă salvează de la achiziționarea unora noi. În doar trei pași și câteva minute, problema frecventă cu care se confruntă purtătorii poate dispărea.

Bicarbonatul de sodiu pe lentilele ochelarilor, soluția problemelor zilnice

Zilnic cei care utilizează ochelari, atât de vedere, cât de soare, se lovesc de zgârieturile care apar la orice pas. Deși, indicat este să previi, din păcate acest lucru nu este mereu posibil, motiv pentru care, vestea bună este că poți scapa de semnele existente.

ADVERTISEMENT

Dacă ochelarii pe care îi folosiți au urme relativ minore de la utilizarea frecventă trebuie să urmezi trei pași și scăpi de orice semne.

Primul pas presupune să clătești ochelarii cu apă caldă, iar apoi cu o cârpă din microfibră ștergi orice murdărie sau praf de pe lentile.

ADVERTISEMENT

În cea de-a doua etapă se folosesc câteva linguri de bicarbonat de sodiu care se amestecă cu o cantitate mică de apă pentru a crea o pastă groasă. Cu o altă cârpă curată din microfibră se freacă soluția pe lentile.

O clătire prealabilă tot cu apă caldă și ștergerea finală cu o a treia cârpă curată din microfibră duce la îndeplinirea pasul final al procesului.

ADVERTISEMENT

Zgârieturile de pe ochelari pot fi prevenite așa

Știm cum să scăpăm de zgârieturi minore de pe lentilele, dar indicat este să previi apariția acestora. Cel mai important lucru este depozitarea ochelarilor care trebuie să se facă într-o carcasă adecvată. Una suficient de mare, sigură și dură.

Ce greșeli mai duc la deteriorarea lentilelor

Întotdeauna ochelarii de vedere sau cei de soare trebuie manevrați de brațe. În acest fel, degetele evită cu totul rama și zona lentilelor, reducând șansa de a-i zgâria din greșeală.

ADVERTISEMENT

Modului în care îi așezi poate strica ochelarii

Indicat este ca întotdeauna ochelarii să fie poziționați în jos, cu lentilele în sus. Aveți, de asemenea, în vedere să îi depozitezi într-un loc sigur unde nu ar putea fi răsturnați cu ușurință sau deteriorați accidental.

ADVERTISEMENT
Tags: