Life

Ce poți să pățești dacă bei apă de ploaie. Este sau nu periculoasă? Precizările specialiștilor

Ce poți să pățești dacă bei apă de ploaie? Poate ai făcut măcar odată acest lucru. Iată ce spun specialiștii despre pericolul la care ne expunem.
02.07.2023 | 11:05
Ce poti sa patesti daca bei apa de ploaie Este sau nu periculoasa Precizarile specialistilor
Ce pățești dacă bei apă de ploaie. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce poți să pățești dacă bei apă de ploaie? Nu puține sunt cazurile în care anumite persoane ajung să fie surprinse de ploi torențiale. De asemenea, sunt și oameni care aleg să se bucure de apa de ploaie, considerând că este sănătoasă.

Ce poți să pățești dacă bei apă de ploaie

În realitate, spun specialiștii, dacă bei apă de ploaie, te poți expune la un pericol imens. Într-adevăr, apa de ploaie poate fi colectată, iar mai apoi utilizată pentru a uda plantele, ori pentru a curăța anumite suprafețe.

ADVERTISEMENT

Important este însă ca sistemul de apă pluvială să fie întreținut corespunzător. În caz contrar, calitatea apei poate să fie afectată. Și totuși ce se întâmplă dacă bei apă de ploaie? În primul rând ar fi bine să știi că apa de ploaie poate transporta bacterii.

De asemenea, printre altele, ea mai poate conține și anumite substanțe chimice, viruși, ori paraziți. În funcție de zona în care stai, dacă alegi să consumi apă de ploaie, te poți confrunta cu diferite probleme.

ADVERTISEMENT

În primul rând ține cont de faptul că mai contează și sezonul în care aceasta se adună de asemenea. În același timp, este important traficul din zonă, dar și cât de mult a plouat acolo în ultima perioadă.

Dacă bei apă de ploaie, sau ai băut măcar odată, ar fi bine să știi că fumul și praful o pot contamina. Totodată, dacă apa vine de pe acoperiș, materialele de acolo pot introduce în apă anumite substanțe nocive, printre care cupru, plumb, sau chiar și azbest.

ADVERTISEMENT

La ce mai poți să folosești apa de ploaie

Cel mai bine ar fi să folosești apa de ploaie doar pentru a uda plantele. Specialiștii spun că aceasta nu trebuie utilizată la gătit, ori la spălatul anumitor produse, car ulterior ajung să fie consumate.

Nu utiliza apa de ploaie nici pentru a te spăla pe dinți și nici pentru a spăla mărul pe care vrei să îl mănânci, ori legumele pentru mâncare. Iar această recomandare vizează în special persoanele care au sistemul imunitar slăbit.

ADVERTISEMENT

În acest acest caz, dincolo de apa de ploaie, acest persoane trebuie să fie atente și la sursa de apă potabilă pe care o consumă. În caz contrar, se pot confrunta cu o serie de probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT
Tags: