Life

Ce preț are cea mai scumpă cafea din lume. Se găsește și în România

Care este cea mai costisitoare cafea din lume și cu ce sumă poate fi cumpărată, inclusiv în România.
07.09.2022 | 16:33
Ce pret are cea mai scumpa cafea din lume Se gaseste si in Romania
Care este cea mai costisitoare cafea din lume. Poate fi achiziționată și în România. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce preț are cea mai scumpă cafea din lume. Se găsește și în România, dar provine din Indonezia. Procesul de obținere nu este tocmai încântător și are mare legătură cu o rasă de pisici care se numește zibetă.

Care este cea mai costisitoare cafea din lume. Poate fi achiziționată și în România

Cea mai scumpă cafea din lume mai este cunoscută sub denumirea de ”comoara neagră” și este realizată printr-un proces numit ”Kopi Luwak” ceea ce înseamnă ”cafea de la zibete” pentru că este parțial digerată de o pisică indoneziană.

ADVERTISEMENT

Și-a câștigat renumele de cea mai costisitoare băutură datorită prețului cu care se vinde. Mai exact, o ceașcă costă între 35 și 200 de dolari, iar o pungă poate ajunge și până la suma de 1.000 de dolari, potrivit cespun.eu.

Această cafea este produsă și recoltată în principal în insulele din Indonezia și Filipine, dar se vinde pe întreg mapamond.

ADVERTISEMENT

În prezent, boabele pot fi achiziționate și de pe teritoriul țării noastre, aroma sa specială fiind vândută în multe dintre cafenelele din Centrul Vechi al Capitalei.

O singură cană de cafea marca Kopi Luwak poate fi cumpărată cu suma de 120 de lei. Cei care au consumat-o până acum spun că merită toți banii.

ADVERTISEMENT

Care este povestea cafelei Kopi Luwak

Primele plantații de cafea Kopi Luwak au apărut undeva în secolul al XVIII-lea, în urma colonizării insulelor din Indonezia de olandezi. Aceștia din urmă le-a interzis muncitorilor să culeagă boabele de cafea pentru uzul personal.

În felul acesta oamenii au observat că există anumite specii de animale care consumă cireșele de cafea și apoi le elimină. Așa a luat naștere cafeaua Kopi Luwak, reputația fiind sa recunoscută la nivel global.

ADVERTISEMENT

Mai exact, pisica indoneziană consumă boabele de cafea, care mai târziu sunt adunate din excrementele sale de oameni. După ce au fost colectate, boabele sunt spălate, uscate, presate și apoi prăjite.

ADVERTISEMENT
Tags: