Life

Ce preț are un borcan de murături la târgurile tradiționale de toamnă. Suma nu este deloc mică

Care e prețul pentru un borcan de murături la târgurile tradiționale de toamnă. Suma nu este mică, iar produsele sunt la mare căutare.
04.10.2023 | 23:12
Ce pret are un borcan de muraturi la targurile traditionale de toamna Suma nu este deloc mica
Cât costă un borcan de murături la târgurile de toamnă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Prețul pentru un borcan de murături, la târgurile tradiționale de toamnă, este unul destul de mare. Românii se pregătesc pentru sezonul rece, iar legumele puse la murat nu lipsesc din cămară.

Cât costă un borcan de murături la târgurile tradiționale de toamnă

În această perioadă, gospodinele încep să pregătească borcanele cu murături pentru iarnă. Pentru cei care nu au suficient timp, există opțiunea de a le achiziționa gata preparate în cadrul târgurilor tradiționale de toamnă.

ADVERTISEMENT

Atunci când vine vorba de legumele de pus la murat, gogonelele și castraveții sunt la mare căutare în piețe. Gospodinele pun la murat și pepene, care este delicios în această formă.

Din moment ce sunt cei mai căutați pentru pus la murat, castraveții se pot găsi la târguri la prețuri bune, chiar mai mici decât erau anul trecut. Astfel, clienții îi pot achiziționa chiar și cu 2 – 3 lei per kilogram. Anul trecut, kilogramul costa 7 lei.

ADVERTISEMENT

“Am luat nişte harbuzi (pepeni), vreau să iau şi nişte gogonele, castraveţi. Ce să facem, ne pregătim de iarnă”, a spus un bărbat prezent la piață, potrivit Observator News.

Cu toate că prețurile sunt accesibile în piețe, lucrurile se schimbă atunci când vine vorba de târgurile de toamnă. Produsele sunt ceva mai scumpe, dar există și o explicație pentru asta.

ADVERTISEMENT

“Preţurile sunt raportate la munca pe care o depunem, noi cel puţin aşa le practicăm şi le spunem tuturor că sunt preţuri de muncă”, a spus un producător pentru sursa citată.

Totodată, există și unele oferte inedite pentru cei care ajung la târguri. “Se caută ciuperci pentru pus la cămără. În această perioadă avem şi oferta 5 plus 1, adică la 5 kilograme, un kilogram e gratis”, este una dintre oferte.

ADVERTISEMENT

Unii producători le oferă clienților sfaturi despre cum să pună corect murăturile. “Începem cu 2-3 frunze de ţelină. Câteva bucăţele de morcovi, câteva bucăţele de ţelină şi neapărat usturoiul şi hreanul”, a explicat unul dintre aceștia.

Un borcan care conține 5 killograme de legume murate, adică un mix, are prețul de 50 de lei. Gogoșarii murați costă 75 de lei, prețurile fiind la fel ca cele din 2022. Murăturile merg la multe preparate, cum ar fi fripturile sau tocănițele.

În plus, nutriționiștii recomandă murăturile deoarece au numeroase beneficii pentru sănătate. Cele în saramură constituie o sursă de probiotice și e bine să le avem în cămară în fiecare iarnă.

ADVERTISEMENT