Life

Secretul celor mai bune murături. Cum le pregătesc gospodinele din Dâmbovița

Enigma celor mai delicioase murături. Cum le pun la borcane femeile din județul Dâmbovița. Au început deja pregătirile.
18.09.2023 | 12:09
Secretul celor mai bune muraturi Cum le pregatesc gospodinele din Dambovita
Enigma celor mai delicioase murături. Cum le pun la borcane femeile din județul Dâmbovița. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Secretul celor mai bune murături. Cum le pregătesc gospodinele din Dâmbovița, acolo unde există din belșug legume pentru a fi conservate pentru sezonul rece. Gogonelele, castraveții sau varza se numără printre cele mai savuroase.

Enigma celor mai delicioase murături. Cum le pun la borcane femeile din județul Dâmbovița

Femeile din județul Dâmbovița au spus cum pun la borcane cele mai delicioase murături. Enigma a fost dezvăluită de o localnică din localitatea Băleni care a dezvăluit care este rețeta pe care o folosește în fiecare an.

ADVERTISEMENT

Saramura este secretul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele. Aceasta se pregătește extrem de simplu, din apă rece, care trebuie neapărat să fie combinată cu diverse mirodenii. Printre acestea se numără: usturoi, piper, boabe de muștar și foi de dafin.

Proporția dintre lichid și sare este foarte importantă. De asemenea, gospodinele sunt de părere că multe dintre borcanele pentru iarnă se pot face și fără a apela la conservați. E de ajuns să se folosească puțină aspirină.

ADVERTISEMENT

„La 8 kilograme de apă folosim un kilogram de oțet, o cană de sare și o cană de zahăr. Se mai pun condimente precum piper, boabe de muștar, foi de dafin, mărar uscat. De asemenea, se mai pune un plic de conservant sau aspirină.

Dar noi nu punem aspirină. Cei care vor să mănânce mai repede murăturile pot pune peste murături apă caldă. De regulă se face cu apă rece. Asta e compoziția pe care o folosesc eu și deja am și mâncat din murăturile puse.

ADVERTISEMENT

Este rețeta pe care am învățat-o de la mama mea, care o știe de la mama ei și tot așa și nimeni nu dă greș cu ea”, a declarat o femeie din localitatea Băleni, județul Dâmbovița, pentru adevarul.ro.

Ce trebuie să știi despre murături

Murăturile sunt o sursă bună de probiotice, bacterii benefice care mențin sănătatea sistemului digestiv. Acestea se consumă alături de diferite mâncăruri, dar trebuie să știm câteva mici trucuri înainte de a le pune la borcane.

ADVERTISEMENT

Primul pas este spălarea legumelor în apă rece. De asemenea, zarzavatul trebuie să fie proaspăt. Legumele se așază în straturi în borcane, fie că este vorba de un singur sortiment, fie de mai multe legume.

Unele gospodine adaugă mărar uscat şi câteva fire de hrean, în timp ce altele folosesc frunze de vișin. Compoziția saramurii este foarte importantă. Ea trebuie să fie caldă peste a se adăuga peste legumele din borcane.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat...
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat decisiv lumea în care trăim
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi...
Mai multe judeţe intră de la 12.00 sub avertizare de ploi, grindină şi vijelii. Vremea se schimbă radical în următoarele ore
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani:...
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: Nu aș mai face la fel niciodată!
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Cea mai bună plăcintă cu brânză dulce. Umplutura e o explozie a gusturilor
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de...
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de ghinioane, au energie pozitivă și vor primi cea mai mare surpriză din viața lor