Sport

Ce prime au jucătorii de la naționala României de minifotbal după ce au câștigat Campionatul Mondial

Jucătorii naționalei României de minifotbal nu au prime pe măsura performanței pe care au înregistrat-o. „Tricolorii” au devenit campioni mondiali.
05.11.2023 | 00:32
Ce prime au jucatorii de la nationala Romaniei de minifotbal dupa ce au castigat Campionatul Mondial
Ce prime au jucătorii naționalei României de minifotbal după cucerirea titlului mondial. Foto: Facebook - @World Minifootball Federation.
ADVERTISEMENT

Naționala României de minifotbal a scris istorie, reușind să câștige în premieră titlul mondial. În ultimul act, selecționata lui Virgil Bejenaru a trecut dramatic de Kazahstan, scor 2-2 (12-11 d.l.d). Ioan Onicaș, președintele Federației Române de Minifotbal, a declarat pentru FANATIK că, din păcate, jucătorii nu vor primi prime pe măsura performanței.

Ce prime au jucătorii de la naționala României de minifotbal după ce au câștigat Campionatul Mondial: „Vorbesc despre mai multe dezamăgiri”

România a fost condusă cu 0-2 de Kazakhstan în finală, însă golgheterul Marius Balogh a înscris de două ori și a trimis meciul în prelungiri. Finala s-a îndreptat cu pași repezi spre loviturile de departajare, unde România și Kazahstan au trecut pe rând pe lângă șansa de a cuceri trofeul.

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” au avut nervii mai tari și s-au impus după 30 de penalty-uri. Totuși, Ioan Onicaș a dezvăluit pentru FANATIK că jucătorii nu vor primi sume extrem de mari, deși au adus titlul mondial în sportul românesc. Doar prin intermediul sponsorilor, naționala de minifotbal a României a reușit să obțină performanța momentului în sportul din România.

„(n.r. prime pentru jucători) Ar trebui să vorbesc despre mai multe dezamăgiri. Important este că, prin forțele proprii, am reușit să atragem câțiva sponsori care au avut încredere în noi.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul lor am reușit să susținem această deplasare grea și să oferim o mică, mică recompensă și jucătorilor. Dar una prea mică, față de nivelul performanței pe care au obținut-o ei”, a declarat Ioan Onicaș, pentru FANATIK.

Ce a spus președintele FR de minifotbal despre performanța României: „Nici nu mai știu care a fost scorul final”

România a devenit în premieră campioană mondială. Înainte de a cuceri medalia de aur, „tricolorii” au obținut două medalii de bronz la turneele finale mondiale. Deși selecționata lui Virgil Bejenaru a fost condusă cu 0-2, Ioan Onicaș a crezut în revenire datorită nivelului de valoare al jucătorilor.

ADVERTISEMENT

„(n.r. credea în revenirea de la 0-2) Da, pentru că aveam încredere în valoarea jucătorilor noștri. Am arbitrat 275 de jocuri la Liga 1 la fotbal, 33 de jocuri internaționale la care se adaugă toate celelalte performanțe la minifotbal, șase titluri europene, două medalii de argint, și două medalii de bronz la campionatele mondiale, dar ceea ce am trăit la acest meci nu mi-a mai fost dat niciodată. 

Sincer nici nu mai știu cât a fost scorul final, și câte serii de lovituri de departajare s-au executat. Știu doar că suntem campioni mondiali, la un sport de echipă, și sunt foarte mândru de această performanță a sportului românesc.

ADVERTISEMENT

Ne bucurăm că am reușit să facem atâția români fericiți atât aici între noi, dar mai ales în țară și nu numai”, a mai declarat Ioan Onicaș, în exclusivitate, pentru FANATIK.

  • 30 de lovituri de departajare au executat în total România și Kazahstan în finala Cupei Mondiale de Minifotbal
  • 12-11 a fost scorul cu care România s-a impus la penalty-uri în finala cu Kazahstan. 
ADVERTISEMENT