News

Ce reacție a avut un turist străin când a văzut noul pod peste Dunăre de la Brăila. “Este o construcție…”

Un turist străin ajuns recent în România a avut o reacție de uimire atunci când a văzut noul pod peste Dunăre de la Brăila.
30.07.2023 | 18:19
Ce reactie a avut un turist strain cand a vazut noul pod peste Dunare de la Braila Este o constructie
Turist străin, reacție de uimire când a văzut noul pod peste Dunăre de la Brăila. "Este o construcție spectaculoasă". Sursa foto: Facebook / Pro Infrastructura / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Noul pod peste Dunăre de la Brăila îi impresionează nu doar pe români. Un turist străin ajuns recent în țara noastră a avut o reacție de uimire atunci când a văzut măreața construcție.

Turist străin, reacție de uimire când a văzut noul pod peste Dunăre de la Brăila. “Este o construcție spectaculoasă”

La începutul acestei luni, în prezența președintelui Klaus Iohannis și a premierului Marcel Ciolacu, Podul peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat oficial. Din 6 iulie, în țara noastră se circulă pe cel mai scump obiectiv de infrastructură realizat în ultimii 30 de ani.

ADVERTISEMENT

În mai puțin de o lună, podul a atras numeroși vizitatori. O parte din ei vin aici cu mașinile personale, alții ajung în grupuri sau excursii organizate de diferite instituții. Construcția este vizitată chiar și de străini.

Recent, un turist italian a ajuns în țara noastră pentru a-și vizita rudele de la Galați. A profitat de ocazie și s-a dus să vadă și podul peste Dunăre. Reacția sa a fost una de uimire. El a expus-o rapid pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

”Am venit din Italia, în vizită la niște rude din Galați. Am vrut să văd podul peste Dunăre. Am fost cu mașina, dar și cu barca, pe fluviu. Este o construcție spectaculoasă”, spune italianul Ruggiero Dibenedetto.

Italianul nu este singurul oaspete surpriză la pod. Foarte mulți români vin aici din diverse colțuri ale țării. Chiar primăriile organizează excursii pentru localnici. Vorbim, de exemplu, și de Primăria Oancea, aflată la 80 de kilometri de orașul Galați, care a organizat excursii pentru săteni la podul peste Dunăre.

ADVERTISEMENT

”Primăria Oancea organizează zilnic, timp de o săptămână, vizite la podul de la Brăila pentru toți cei care doresc să viziteze o construcție superbă mult așteptată. În fiecare zi o să plece microbuzul cu câte 19 persoane, de luni până vineri”, au transmis reprezentanții Primăriei, pe Facebook.

”Golden Gate” de România, al treilea pod din Europa și cea mai înaltă construcție din țară

Podul de la Brăila are 1,9 kilometri. Este al treilea pod suspendat ca dimensiune din Uniunea Europeană și a fost botezat ”Golden Gate de România” pentru asemănarea cu celebrul pod Golden Gate din San Francisco.

ADVERTISEMENT

Lucrările la această construcție au debutat în primăvara anului 2019. Costurile se ridică la 500 milioane euro, 85% fiind contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională. Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1.120 m) și două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila și de 364,6 m pe malul Tulcea.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca...
Strigătul disperat al fiicei milionarului român care a ajuns falit, la fel ca Irinel Columbeanu: Şi unui câine îi dai o pâine!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă
Spaghete cu ciuperci şi leurdă. Rețetă simplă, sănătoasă și rapidă
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion