News

Ce reacție au avut americanii când au văzut pe străzile din Detroit o Dacia 1310. „I-am dat și 130 hm/h”

O Dacia 1310 i-a lăsat gură cască pe americani. Mașina a stârnit reacții în trafic în Detroit, leagănul industriei auto americane
07.10.2023 | 15:48
Ce reactie au avut americanii cand au vazut pe strazile din Detroit o Dacia 1310 Iam dat si 130 hmh
Dacia 1310 a stârnit curiozitatea șoferilor din Detroit / Foto: colaj, Reddit
ADVERTISEMENT

Un român conduce pe străzile din SUA o Dacia 1320 produsă pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Și nu oriunde, ci tocmai în Detroit, în inima industriei auto americane, unde își au sediul giganții Ford, Chrysler și General Motors.

Mecanic de camioane

O Dacia 1310 rulând pe străzile din Detroit pare o scenă din filmele SF. O mașină mică, jumătate cât marile berline americane, ajunsă în țara tuturor posibilităților, a stârnit curiozitate în trafic, potrivit proprietarului, un român care a împărtășit experiența comunității Reditt Romania.

ADVERTISEMENT

„Am ajuns acum 10 ani prin reîntregirea familiei, dar între timp familia s-a cam dus așa că îs cam pe cont propriu. Mi-am gasit job ca mecanic în garaje de camioane și asta fac de vreo 8 ani”, a scris românul, întrebat cum a ajuns în Detroit și cum se descurcă acolo.

„Aici e o sărăcie de nu se poate”

„Culture shock cel mai mare a fost că aici e o sărăcie de nu se poate, drumuri proaste și mereu în reparații, părăseli, și distanţe între diverse obiective care nu pot fi parcurse decât cu mașina, transportul în comun fiind foarte rar către suburbia”.

ADVERTISEMENT

„Chiar mă gândeam că mă bucur că mi-am petrecut 30 de ani din viață în Europa, aici viață socială nu prea e, în general doar lucrezi și dormi. Plus la vârsta mea cam toți îs familiști și mai rar la ieșite”.

„Nu mă mai gandesc la mașni românești, aș fi vrut un Aro în loc de Dacia dar am gasit-o pe asta și am sărit pe ea. Am zis să am și o mașina românească la colecția de maini si motociclete pe care o am. Nu stiu să zic exact dacă mi-e dor de ceva…poate cum am zis, de serile petrecute cu prietenii de acasă. În rest, vin cam la doi ani în România să văd ce mai e nou”.

ADVERTISEMENT

„Primesc claxoane: what the hell is that?”

Despre Dacia 1310, românul a spus că i-a adus-o un prieten și că în trafic americanii s-au arătat foarte curioși despre această mașină pe care nu o văzuseră în viața lor.

Încă nu m-a oprit poliția deși a mers în spatele meu. Primesc claxoane în trafic și văd lumea cu telefonul scos cum fac poze și filmeaza. Reacția comună e: what the hell is that”, spune proprietarul. „Unii cred ca e ceva Peugeot, alții știu ce masina e. I-am dat chiar 130 km/h”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

„N-a văzut America mașină mai bengoasă decât clasica Dacie”

Întrebat dacă are voie să circule cu număr de România în SUA, proprirtarul a răspuns: „Da, timp de 6 luni de la intrarea în ţară, cu condiția să ai asigurare de aici”. Asigurarea costă „în jur de 700 de dolari pe an pentru o mașină clasică, cu mile limitate”.

„N-a văzut America mașină mai bengoasă decât clasica Dacie”, a comentat un utilizator.Altul a întrebat: „A rezistat suspensia la ce drumuri nasoale au în Michigan?”. Un american a reacționat: „Hey, nice car! (I’m from Detroit)”.

Industria auto din SUA se confrtuntă cu probleme, ultima pe listă fiind o grevă fără precedent care a lovit simultan cei trei mari producători, Ford, General Motors și Stellantis, un nou motiv de luptă politică între președintele Joe Biden și rivalul său democrat, Donald Trump.

 

 

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie