Life

Ce recompensă a primit o elevă de 16 ani, după ce a găsit un portofel cu peste 7.000 de euro. Suma nu e deloc mare

Adolescenta a găsit portofelul în care se afla o sumă enormă, dar a decis să meargă direct la secția de Poliție. Ce s-a întâmplat apoi?
04.12.2023 | 07:46
Ce recompensa a primit o eleva de 16 ani dupa ce a gasit un portofel cu peste 7000 de euro Suma nu e deloc mare
Ce recompensă a primit o elevă de 16 ani, după ce a găsit un portofel cu peste 7.000 de euro/ foto: stirileprotv.ro
ADVERTISEMENT

Ce recompensă a primit o elevă de 16 ani, după ce a găsit un portofel cu peste 7.000 de euro. Tânăra, originară din Germania, a descoperit pe stradă un portofel în care se afla suma de 7.371 de euro și a apelat la autorități. Incidentul a avut loc lângă un șantier în satul Ludingworth (Cuxhaven), din Germania. La final, adolescenta a fost și răsplătită! Iată ce sumă a primit!

O elevă de 16 ani a returnat un portofel cu o sumă uriașă. Ce a primit recompensă

O adolescentă în vârstă de 16 ani a descoperit, din întâmplare, un portofel cu 7.371 de euro și a apelat imediat la Poliție, pentru a raporta întreaga situație. Incidentul s-a petrecut zilele trecute, în zona unui șantier dintr-un sat ce aparține de Saxonia Inferioară din Germania.

ADVERTISEMENT

Tânăra a sunat la Poliție, iar oamenii legii au reșit să identifice rapid proprietarul portofelului. Bărbatul a ajuns imediat la secția de Poliție, pentru a reintra în posesia bunului pe care îl pierduse. Mai mult de atât, gestul adolescentei de 16 ani nu a fost trecut cu vederea de autoritățile germane. Aceasta a primit o recompensă pe care agenții de poliție au numit-o „taxă adecvată de găsire”.

Potrivit Codului Civil (Germania), persoanele care găsesc bunuri pe stradă trebuie predate imediat Poliției. În plus, nu au voie să păstreze obiecte care valorează mai mult de 10 euro. De asemenea, obiectul pierdut trebuie să fie predat unui birou local care se ocupă de obiecte pierdute sau furate, la secția de Poliție sau la biroul cetățenilor din orașul respectiv.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, valoarea recompensei depinde și de cea a bunului găsit și predat. Dacă obiectul pierdut are o valoare de până la 500 de euro, se oferă o recompensă de 5%. În plus, obiectul are valoare emoțională, atunci recompensa poate fi voluntară.

Cazul tinerei din Germania nu este unul singular

Cazul tinerei din Germania nu este singular! O fetiță de opt ani din SUA a înapoiat proprietarului un portofel pierdut, în care se aflau 4.000 de dolari. Ea a primit drept recompensă un concert de-al lui Justin Bieber, scrie presa internațională.

ADVERTISEMENT

Micuța Abbie Jacobson a descoperit în iarbă un portofel 4.000 de dolari cash, dar pe lângă bani se mai aflau și câteva monede cambodgiene, inele de aur și un card. Fără să stea pe gânduri, aceasta a anunțat imediat autoritățile, chiar dacă mama ei a mărturisit că ea însăși a ezitat puțin înainte de a o lăsa pe Abbie să reclame obiectul găsit la Poliție.

Micuța a primit bilete pentru un concert de-al lui Justin Bieber

Dacă nu l-ar fi înapoiat, Abbie a mărturisit că i-ar fi plăcut să meargă la un concert de-al lui Justin Bieber. Pentru că bărbatul care și-a pierdut portofelul a fost atât de impresionat de povestea lui Abbie, Rim a izbucnit în lacrimi și a mărturisit că suma pe care o pierduse fusese strânsă pentru ca el și membrii familiei lui, imigranți din Cambodgia, să poată face o călătorie înapoi acasă.

ADVERTISEMENT

Gestul fetiței a ajuns în presa locală, iar John Everets, directorul Băncii din Maine, a hotărât să îi dea lui Abbie șansa de a fi prezentă la concertul lui Justin Bieber din Boston. În plus, bancherul le-a asigurat biletele atât părinților, cât și celor doi frați mai mari ai fetiței.

„Foarte multă lume ne-a întrebat de ce Abbie a înapoiat banii. Noi ne-am învățat copiii ca, orice ar fi în sufletul lor, să facă ce trebuie”, a dezvăluit Jennifer Jacobson, mama fetiței.

ADVERTISEMENT
Tags:
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
"Măcar Roger și Serena s-au retras cu demnitate!" Rafael Nadal, "mitraliat" după ultima apariție: "E oribil! Rușine!"
„Este ceva ce nu i-am dori nimănui”. Doi soți, turiști în India, au...
„Este ceva ce nu i-am dori nimănui”. Doi soți, turiști în India, au avut parte de o experiență îngrozitoare
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu...
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu lacrimi lângă tribuna-fantomă de 5 milioane € din București
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și...
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și pentru anumiți comercianți
"Câinele s-a oprit, a înţepenit. În faţa lui era o vietate care umbla în patru labe". O femeie care se crede pisică, apariţie şocantă într-un parc din Arad
Românul de 91 de ani care a rezistat uraniului. „Am rămas 20 de...
Românul de 91 de ani care a rezistat uraniului. „Am rămas 20 de ani în mina secretă a sovieticilor” VIDEO
Vero, cunoscută ca „Fetița Zurli” părăsește Gașca Zurli, alături de un alt coleg....
Vero, cunoscută ca „Fetița Zurli” părăsește Gașca Zurli, alături de un alt coleg. „Mi-e greu sǎ pun în cuvinte tot ce simt”
Gașca Zurli se destramă. Cine și-a anunțat retragerea
Gașca Zurli se destramă. Cine și-a anunțat retragerea
Detergenți contrafăcuți în supermarketurile din România. Mulți clienți au fost păcăliți
Detergenți contrafăcuți în supermarketurile din România. Mulți clienți au fost păcăliți
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Ce etnie avea, de fapt, Iisus Hristos! Foarte puțină lume știe asta. Cu...
Ce etnie avea, de fapt, Iisus Hristos! Foarte puțină lume știe asta. Cu toții am crezut altceva, însă adevărul este uimitor!
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul...
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul Suceava: un sat depopulat și un munte pierdut
Povestea celui mai „nebun” împărat al Imperiului Roman. De ce obliga femeile căsătorite...
Povestea celui mai „nebun” împărat al Imperiului Roman. De ce obliga femeile căsătorite să se culce cu el