Sport

Ce riscă România după incidentele de la meciul cu Kosovo. „Uniți Sub Tricolor”, marea problemă a echipei naționale

România riscă sancțiuni drastice după incidentele de la meciul cu Kosovo. Gruparea „Uniți Sub Tricolor” a scandat o lozincă deloc pe placul UEFA.
12.09.2023 | 22:56
Ce risca Romania dupa incidentele de la meciul cu Kosovo Uniti Sub Tricolor marea problema a echipei nationale
Ce riscă România după incidentele de la meciul cu Kosovo. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România riscă sancțiuni drastice după incidentele provocate de ultrașii grupării „Uniți Sub Tricolor” în prima repriză a meciului cu Kosovo din preliminariile Euro 2024. Ultrașii radicali au scandat „Kosovo e Serbia” și au afișat un banner care exprimă aceeași lozincă.

Ce riscă România după incidentele de la meciul cu Kosovo

Echipa națională și Federația Română de Fotbal se confruntă cu mari probleme cauzate de grupările naționaliste. Ultrașii de la „Uniți Sub Tricolor” și-au dat în petec în prima repriză a meciului cu Kosovo din preliminariile Euro 2024. La meciul tur de la Priștina, aceeași ultrași au fost evacuați după ce au scandat „Kosovo e Serbia”.

ADVERTISEMENT

Meciul de pe Arena Națională a fost întrerupt și chiar jucătorii au mers să discute cu ultrașii. În cele din urmă, „centralul” a trimis cele două echipe la vestiare. România este recidivistă, astfel FRF riscă o sancțiune drastică din partea UEFA.

Forul continental nu este de acord sub nicio formă cu astfel de lozinci cu tentă politică. Astfel, pe lângă amendă, România ar putea avea terenul suspendat. În preliminariile Euro 2024, „tricolorii” mai au de jucat pe teren propriu cu Andorra și Elveția.

ADVERTISEMENT

„Uniți Sub Tricolor”, marea problemă a echipei naționale

Gruparea naționalistă „Uniți Sub Tricolor” i-a dat mari bătăi de cap Federației Române de Fotbal de-a lungul timpului. În meciul cu Belarus, din luna martie, ultrașii au avut scandări xenofobe la adresa Ungariei și au aprins torțe în tribună, iar FRF a primit o amendă de 20.000 de euro.

Mai mult decât atât, sancțiunea a fost susținută de închiderea parțială a stadionului la meciul de pe Arena Națională cu Israel. Forul care conduce fotbalul românesc a fost nevoit să închidă mai multe sectoare care să cuprindă în total 2.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

La meciul tur cu Kosovo de la Priștina, gazdele au huiduit imnul României, iar răspunsul nu a întârziat să apară din partea grupării „Uniți Sub Tricolor”. Membrii grupării au scandat „Kosovo e Serbia” și au fost evacuați violent de forțele de ordine. Mai mult decât atât, ultrașii români au introdus materiale pirotehnice în arenă.

România nu recunoaște statul Kosovo

România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în februarie 2008. Totuși, UEFA nu lasă la latitudinea naționalelor afiliate să refuze disputarea partidelor împotriva kosovarilor.

ADVERTISEMENT

Andrei Preda, liderul Peluzei Sud 1997, a fost unul dintre protagoniștii incidentelor de pe Arena Națională, conform gsp.ro. „Honor et Patria”, o altă grupare naționalistă, a anunțat la începutul săptămânii că nu va fi prezentă la meciul cu Kosovo.

Ultrașii de la „Uniți Sub Tricolor” au fost huiduiți de restul suporterilor de pe Arena Națională. La revenirea de la cabine, spectatorii au scandat: „România, România!”.

ADVERTISEMENT