Sport

Ultrașii români, despre clipele de groază din Kosovo: „Fiind legați cu mâinile la spate, s-au răzbunat pe noi”. Video

Ultrașii români au adus acuzații grave după ce au fost bătuți și arestați de forțele de ordine kosovare la meciul României din preliminariile Euro 2024.
18.06.2023 | 17:15
Ultrasii romani despre clipele de groaza din Kosovo Fiind legati cu mainile la spate sau razbunat pe noi Video
Ultrașii români au adus acuzații grave după ce au fost bătuți de forțele de ordine din Kosovo. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Ultrașii din facțiunea „Uniți sub Tricolor” au oferit prima reacție după incidentele petrecute în deplasarea din Kosovo. Suporterii români au fost bătuți și încătușați de forțele de ordine kosovare după ce au scandat „Kosovo e Serbia” la Priștina.

Ultrașii români, acuzații grave după conflictul cu forțele de ordine din Kosovo

Gruparea ultranaționalistă „Uniți Sub Tricolor” a făcut deplasarea la Priștina pentru a susține România în meciul cu Kosovo, scor 0-0, din preliminariile Euro 2024. După ce suporterii kosovari au fluierat imnul României, ultrașii de la „Uniți sub Tricolor” au scandat o lozincă, nu tocmai pe placul kosovarilor.

ADVERTISEMENT

„Kosovo e Serbia” au scandat ultrașii români care au făcut referire la războiul politic dintre cele două state. Printr-un amplu mesaj postat pe rețelele de socializare, ultrașii români au povestit tratamentul la care au fost supuși de forțele de ordine kosovare.

„Fără compromisuri! În deplasarea cea mai intensă, tensionată și considerată cu cel mai ridicat grad de risc de până acum la națională, am reprezentat România pe stadionul deosebit de ostil din Pristina.

ADVERTISEMENT

După ce din partea gazdelor ni s-a îngreunat accesul la meci cât s-a putut de mult posibil, fiind provocați printr-o serie de măsuri foarte restrictive la accesul în peluză, am putut intra pe stadion în finalul primei reprize, iar din repriza a doua, în perspectiva întregului public de pe stadion, evenimentele de pe teren au trecut în plan secund, spectatorii fiind concentrați pe provocarea continuă și huiduirea cât mai gălăgioasă a oricărui cântec și scandări venite dinspre noi.

„Pe mulți dintre noi ne-au încătușat și arestat”

Alegând să mergem oriunde în lume pentru patria noastră, am fost prezenți inclusiv în această deplasare reprezentând România, neuitând totodată să fim consecvenți total, reiterând cât mai vocal opinia despre statutul acelei provincii ilegitime.

ADVERTISEMENT

Deși am fost doar 40 de inși de aceasta părere pe un stadion plin de 14.000 kosovari, ne-am asumat de la bun început că indiferent de riscuri și repercusiuni, să facem acest lucru chiar din mijlocul lor și să le-o spunem drept în față la ei pe stadion și în așa-zisa capitală, exact cum am făcut la meciurile tur-retur cu Serbia de la Belgrad și București din 2018, pe teren mult mai prietenos atunci.

Cum era de așteptat, situația a degenerat și deși toată lumea aștepta o invadare a terenului din partea fanilor gazdă înspre sectorul nostru, cele mai mari probleme le-am avut cu jandarmii, polițiștii, oamenii de ordine și ofițerii Ministerului de Interne locali, care ne-au evacuat în forță și apoi pe mulți dintre noi ne-au încătușat și arestat pentru câteva ore.

ADVERTISEMENT

„Fiind legați cu mâinile la spate, s-au răzbunat pe noi”

În acest răstimp în care fiind legați cu mâinile la spate, s-au răzbunat pe noi toți cei prezenți în sediul poliției prin rotație, aplicând cu mare patos tot felul de corecții fizice și de ordin psihic foarte agresive până s-au simțit pe deplin împliniți și au considerat că au compensat cu vârf și îndesat îndrăzneala noastră de pe stadion, felicitându-ne la plecare și cu niște amenzi extrem de usturătoare ca sume cerute.

Rămânem ultra’!”, a fost anunțul făcut de ultrașii de la „Uniți sub Tricolor”. Pe parcursul jocului de la Priștina, suporterii români au aprins torțe și fumigene, iar în finalul partidei au fost evacuați și bătuți de forțele de ordine kosovare.

Kosovo și-a proclamat independența în 2008 cu ajutorul SUA, însă nici Serbia și nici România, în mod oficial, nu recunoaște Kosovo ca fiind un stat independent.


  • 1,30 este cota EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „Pauză sau Final: 1” la meciul Elveția – România

ADVERTISEMENT
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani...
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani sunt pârâţi la doamna
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica...
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica de moarte...
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A...
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A rămas corigent de șapte ori la Conservator și face pe marele dascăl”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred...
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred că acolo mi s-a declanșat boala. E un sadism incredibil”
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română