Life

Ce s-a ales de actrița Maria Dinulescu. Fosta iubită a lui Codin Maticiuc nu trăiește în România

Maria Dinulescu a dispărut din lumina reflectoarelor de mai bine de 6 ani și jumătate, actrița alegând calea străinătății.
08.09.2021 | 16:25
Ce sa ales de actrita Maria Dinulescu Fosta iubita a lui Codin Maticiuc nu traieste in Romania
Maria Dinulescu, actriță. Fotografie realizată de Paul Buciuta pentru revista Tango
ADVERTISEMENT

Maria Dinulescu a fost pentru multă vreme una dintre cele mai hot actrițe de la noi. Bruneta a jucat în nenumărate filme, dar și într-o telenovelă românească, punctul culminant al notorietății sale.

Din anul 2014, fosta protagonistă din serialul „Păcatele Evei” (telenovelă difuzată în 2005 la Acasă TV), și-a încercat norocul cu actoria în străinătate.

ADVERTISEMENT

Până în anul 2017, Maria Dinulescu a stat în Los Angeles. Acolo a sperat că va face ceea ce își dorește în industria filmului. Șederea în America a fost o dezamăgire pentru fosta iubită a lui Codin Maticiuc.

Maria Dinulescu, de mai bine de 6 ani departe de România

Nu primea rolurile pe care și le dorea și nu a fost distribuită în vreun film de mare anvergură. Chiar ea a mărturisit în urmă cu câțiva ani că din cauza accentului ei i se ofereau doar roluri de prostituată sau spioană, iar ea își dorea să joace roluri cât mai diferite nelimitându-se doar la acestea.

ADVERTISEMENT

A părăsit America după ce a văzut cu ce se mănâncă acolo filmul. A ajuns la Amsterdam, Olanda, unde se ocupă de regie de film.

Olanda a fost țara în care Maria Dinulescu a reușit să își găsească liniștea din punct de vedere profesional, ocupânud-se de tot felul de proiecte dragi.

ADVERTISEMENT

A ieșit din lumina reflectoarelor și a descoperit că îi place foarte mult să dirijeze lucrurile din spatele camerelor de luat vederi. Regia a devenit noua ei pasiune, după jucat.

De ce nu și-a îndeplinit visul american

,,În America aveam accent. Nu puteam să joc decât prostituate și spioni. Astea sunt roluri foarte mici. Mor la începutul filmului. Nu înseamnă carieră. Nu înseamnă bani… M-am gândit unde accentul meu, proveniența mea au mai multă valoare”, a spus Maria Dinulescu despre experiența americană care a durat 3 ani.

ADVERTISEMENT

Maria Dinulescu a jucat în zeci de scurtmetraje și lungmetraje, unele dintre ele apreciate de critica internațională. A devenit cunoscută la nivel european în urmă cu câțiva ani la Festivalul de la Cannes datorită scurtmetrajului „Trafic”, realizat de Cătălin Mitulescu.

Pelicula câștigase Palme d Or-ul în cadrul festivalului care a avut loc în 2004. La ceva timp după ce s-a remarcat cu acest scurtmetraj, Maria a dat lovitura cu filmul „California Dreamin”, una dintre cele mai bune producții românești de cinematografie de după 1990.

 

 

ADVERTISEMENT