Life

Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a stat treaz timp de 11 zile: “Poți începe să vezi cealaltă parte a creierului”

El este bărbatul care a stat treaz timp de 11 zile. Ce i s-a întâmplat după această experiență și ce efecte a avut asupra creierului.
14.04.2023 | 23:21
Ce sa intamplat cu barbatul care a stat treaz timp de 11 zile Poti incepe sa vezi cealalta parte a creierului
Bărbatul care a stat treaz timp de 11 zile. Sursa foto: Facebook, ladbible.com/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce a pățit bărbatul care a stat treaz timp de 11 zile. Acesta a avut parte de o experiență foarte interesantă și a reușit să acceseze o altă parte a creierului. Totodată, a avut și probleme din cauza privării de somn.

Bărbatul care a stat treaz timp de 11 zile. Ce experiență a avut

Privarea de somn poate fi extrem de periculoasă pentru sănătate și poate duce la slăbirea sistemului imunitar. Schimbările bruște de dispoziție, creșterea în  greutate, hipertensiunea arterială și chiar tulburările neurologice sunt doar câteva dintre afecțiunile pe care le poate cauza lipsa de somn.

ADVERTISEMENT

Printr-o astfel de experiență a trecut un bărbat din Cornwall. Acesta a încercat să doboare un record mondial și a stat 11 zile fără somn. A rămas treaz 266 de ore, dar tot nu a reușit să bată recordul pentru cel mai mult timp fără somn.

Deși corpul său a fost afectat de lipsa somnului, Tony spune că aproape s-a simțit “iluminat”, după ce a reușit să acceseze o secțiune a creierului său, cu totul nouă pentru el. În cadrul unui interviu, bărbatul a vorbit despre întreaga experiență.

ADVERTISEMENT

“Practic, înfometezi mintea rațională, mintea egoistă, de somn, iar bateriile ei se epuizează. Bineînțeles că nu te simți foarte bine… dar dacă împingi dincolo de asta, capacitatea [minții raționale] de a rămâne la conducere începe și ea să se destrame și de aici poți începe să vezi cealaltă parte  a creierului, celălalt eu”, a explicat Tony Wright, potrivit ladbible.com.

“Ceea ce m-a interesat este să dau sens acestei experiențe”

Tony a mai vorbit și cu alte persoane despre privarea de somn. A fost o experiență foarte interesantă, mai ales că i-a oferit accesul la o altă parte a creierului.

ADVERTISEMENT

“Nu este nimic nou în a rămâne treaz pentru a ajunge la o stare diferită. Am vorbit cu multă lume despre asta. Majoritatea oamenilor au amintiri, după ce au petrecut sau au muncit din greu. Sigur că obosesc, dar în acest sens, ei întrezăresc altceva.

Un fel de moliciune, o stare mai relaxată, adesea mai emoțională – pentru că există mai mult acces la acea parte emoțională a creierului. Ceea ce m-a interesat este să dau sens acestei experiențe.

ADVERTISEMENT

Și a fost posibil să exploatez asta și să aduc tehnici combinate pentru a lega partea stângă a creierului, care inițial nu se simte grozav, dar recompensa pe cealaltă parte a creierului – asta face ca efortul să merite”, a mai explicat bărbatul.

Atât Tony, cât și majoritatea adepților săi susțin privarea se somn și modul în care aceasta poate altera stările de conștiință. Cu toate acestea, Guiness World Record nu mai înregistrează astfel de recorduri.

Ultima persoană care a deținut recordul mondial pentru privarea de somn a fost Robert McDonald, în 1986. Recordul său a fost de 453 de ore și 40 de minute, adică aproximativ 18 zile, 21 de ore și 40 de minute.

ADVERTISEMENT