Life

Ce s-a întâmplat cu plajele lărgite din Mamaia. Vestea care îi va nemulțumi pe turiști

Ce a apărut pe zonele extinse de la malul Mării Negre, în special în Mamaia. Anunțul care nu va fi pe placul oamenilor.
10.03.2023 | 08:08
Ce sa intamplat cu plajele largite din Mamaia Vestea care ii va nemultumi pe turisti
Ce a apărut pe zonele extinse de la malul Mării Negre, în special în Mamaia. Anunțul care nu va fi pe placul oamenilor. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat cu plajele lărgite din Mamaia care s-au extins în urmă cu ceva vreme cu zeci de hectare datorită unui proiect de reabilitare a zonelor costiere. Vestea care îi va nemulțumi pe turiștii care vor ajunge vara asta pe litoral.

Ce a apărut pe zonele extinse de la malul Mării Negre, în special în Mamaia. Anunțul care nu va fi pe placul oamenilor

Plajele extinse de la malul Mării Negre, în special din Mamaia, sunt în continuare controversate, de această dată din cauza situațiilor neașteptate. Încă din luna ianuarie a acestui an a apărut un fenomen care nu va fi pe placul oamenilor.

ADVERTISEMENT

Marea agitată și valurile formate la mal au înghiţit o suprafață destul de mare din plajele noi care au fost lărgite ultima oară în anul 2021. Specialiștii spun că mai mulți metri de suprafață  vor dispărea în apele Mării Negre.

În unele locuri, diferența de nivel de pe zonele lărgite a ajuns să fie de un metru și 75 de centimetri. Apele Române susțin că astfel de probleme erau de așteptat, ca urmare a furtunilor de iarnă care s-au produs până acum.

ADVERTISEMENT

„Marea îşi creează profilul de stabilitate, profilul de echilibru natural la care ne aşteptăm, prin această modalitate: se observă acum un fenomen cliffing, arată ca o mică faleză, datorită acţiunii valurilor, care va progresa în timp tocmai pentru a compensa diferenţa de volum din zona submersă.

În zona de îmbăiere, turiştii vor regăsi o progresie mult mai lină decât a fost anterior”, a spus Nicuşor Buzgaru, director tehnic în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, în urmă cu ceva vreme, notează adevarul.ro.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea autoritățile asigură că lucrurile se vor remedia până la deschiderea sezonului estival și intrarea în mare va fi lină. Mai multe utilaje urmează să intervină pentru a acoperi ”gropile” apărute în nisip.

Plajele din Mamaia, o adevărată controversă

Plajele din Mamaia sunt o adevărată controversă încă de când autoritățile au anunțat schimbările. Calitatea îndoielnică a nisipului, plin de scoici a fost unul dintre aspectele de care turiștii au fost nemulțumiți.

ADVERTISEMENT

În plus, administratorii au fost revoltați că nu au avut voie să amenajeze beach baruri decât foarte departe de mal. Ridicarea lor nu poate fi posibilă fără un plan de urbanism, spunea în trecut ministrul Mediului, Tanczos Barna.

ADVERTISEMENT