Life

Cum a ajuns să arate în 2023 faimoasa plajă lărgită din Mamaia. Turiștii, șocați de ce au văzut: “Bătaie de joc. Marea e mai tare ca Dorel”

Plaja lărgită de la Mamaia a devenit faimoasă. Investiția a costat mai bine de 1 miliard de euro și a durat ani buni, însă turiștii nu au fost prea încântați.
27.01.2023 | 16:48
Cum a ajuns sa arate in 2023 faimoasa plaja largita din Mamaia Turistii socati de ce au vazut Bataie de joc Marea e mai tare ca Dorel
Cum a ajuns să arate în 2023 faimoasa plajă lărgită din Mamaia. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Faimoasa plajă lărgită de la Mamaia pare că a fost ”stricată” de vremea rea din ultima perioadă, dar și de valurile puternice.

Cum a ajuns să arate în 2023 faimoasa plajă lărgită din Mamaia

Furtunile din ultimele zile de pe litoralul românesc și-au spus cuvântul, iar marea a săpat practic în mal pe o distanță de aproape un kilometru.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat mai departe? Conform imaginilor făcute publice pe internet, s-a format o terasă de nisip în altă, care în anumite locuri este de aproape un metru.

De asemenea, o mare parte din plaja faimoasă de la Mamaia, o stațiune extrem de costisitoare, a ajuns să fie înghițită de mare, iar rezultatul se poate vedea în imagini.

ADVERTISEMENT

Deși s-au folosit tone de nisip pentru ca plaja Mamaia să poată să fie lărgită, se pare că marea a dus tot acest nisip în larg, astfel că în linia digurilor s-au format gropi imense.

Se poate spune că natura nivelează fundul mării, în timp ce plaja ”practic se destramă”. Totuși, turiștii nu ar trebui să fie îngrijorați pentru că lucrurile se vor rezolva până când sezonul estival va începe.

ADVERTISEMENT

Ce spune specialiștii despre plaja lărgită de la Mamaia

Administrația Bazinale Apele Române Dobrogea-Litoral a venit și ea cu o serie de precizări în acest sens. Sursa citată spune că fenomenul este unul normal, în condițiile în care plaja nu a ajuns la nivelul maxim de eroziune.

”Acest fenomen este unul normal, iar plaja încă nu a ajuns la nivelul maxim de eroziune. În urma eroziunii puternice a plajei se va stabiliza profilul acesteia, astfel încât intrarea în apă va fi una foarte lină”, conform Administrației Bazinale Apele Române Dobrogea-Litoral.

ADVERTISEMENT

În ciuda explicațiilor însă, românii au rămas șocați de cele văzute, iar o mare parte din internauți s-au amuzat consistent pe seama imaginilor cu faimoasa plajă lărgită de la Mamaia.

”Marea, mai tare ca Dorel. Respect!”; E de bine😉, marea a făcut plajă în trepte ,sa poată intra turiștii lejer în apă”; ”La cat s-au plâns turiștii că își tocesc slapii până ajung in apa de când au mărit plaja s-a gândit natura sa le sara in ajutor anul asta 🤣🤣🤣🤣 acum ies din hotel și fac sărituri”, sunt doar o parte dintre comentariile date de internauți la imaginea cu plaja lărgită de la Mamaia.

Amintim că în ciuda demersurilor făcute de autorități pentru a lărgii plaja din Mamaia, anul trecut, din ce în ce mai mulți turiști au preferat alte destinații, iar hotelierii s-au trezit cu unitățile de cazare aproape goale. 

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori