Life

Ce să faci dacă te-a înțepat o viespe. Trucul banal care te ajută să scapi instant de durere

Ce să faci dacă te-a înțepat o viespe? Există un truc banal, cu ingrediente simple, care te poate ajuta să scapi de durere.
01.08.2023 | 12:18
Ce sa faci daca tea intepat o viespe Trucul banal care te ajuta sa scapi instant de durere
Ce să faci dacă te-a înțepat o viespe. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să faci dacă te-a înțepat o viespe? Cu siguranță te-ai confruntat măcar odată cu această problemă. Iar în perioada verii, riscul unui astfel de ”accident” este unul cât se poate de mare.

Ce să faci dacă te-a înțepat o viespe

Fie că treci pe lângă nu stup sau pur și simplu te afli într-un loc frecventat de viespii, este bine să cunoști câteva lucruri interesante. În primul rând, deci dacă te-a înțepat o viespe sau o albină, aceasta eliberează un venin.

ADVERTISEMENT

Acesta pote conține substanțe toxice, dar și iritante. Rezultatul este o inflamație, astfel că zona unde te-a înțepat o viespe sau o albină se umflă și de asemenea, poate să doară destul de tare.

În cele mai rele cazuri se poate ajunge chiar și la reacții alergice. Cum se simte înțepătura? În primul rând durere, iar mai apoi mâncărime, ulterior, odată ce timpul trece, zona respectivă o vei simți ca și cum arde.

ADVERTISEMENT

Când se diminuează inflamația? Poate dura chiar și câteva ore. Iar dacă faci o reacție alergică poate fi vorba de câteva zile. Revenind, deci, ce să faci dacă te-a înțepat o viespe sau o albină?

Trucuri banale care te scapă de durere

Poți să te bazezi pe ingrediente naturale. Spre exemplu, oțetul poate neutraliza alcalinitatea veninului. Folosește oțet diluat cu apă în cantități egale și înmoaie o compresă în el. Pune apoi compresa pe înțepătura timp de 10 minute.

ADVERTISEMENT

La rândul său bicarbonatul de sodiu, considerat un ingredient minune îți poate fi de mare ajutor. Prepară o pastă din bicarbonat și apă pe care o vei aplica pe înțepătură. Ce efect va avea?

În primul rând bicarbonatul poate reduce durerea, dar și inflamația. Mai mult de atât, nu vei mai avea senzația de mâncărime. Pasta trebuie să stea însă pe piele măcar 20 de minute, spre deosebire de trucul cu oțet.

ADVERTISEMENT

Mai poți să pui și o felie de cartof proaspăt pe înțepătură. Acesta reduce la rândul său senzația de durere, dar și mâncărimea. Aloe Vera are la rândul ei același afect. Rupe o bucată din frunzele plantei, taie-o pe jumate, apoi aplic-o pe zona inflamată.

ADVERTISEMENT