Life

Ce să mănânci în noaptea de Revelion. Doar așa vei avea noroc în 2023

Ce să mănânci în noaptea de Revelion pentru a avea noroc în anul ce vine. Aceste preparate nu trebuie să lipsească de pe masa românilor.
31.12.2022 | 10:30
Ce sa mananci in noaptea de Revelion Doar asa vei avea noroc in 2023
Ce să mănânci în noaptea de Revelion pentru a avea noroc. Foto Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce să mănânci în noaptea de Revelion pentru a-ți merge bine tot anul. Aceasta este modalitatea prin care poți să atragi norocul în viața ta în 2023.

Ce să mănânci în noaptea de Revelion pentru a avea noroc

Sunt o mulțime de superstiții legate de această sărbătoare, inclusiv în ceea ce privește cum ar trebui să arate masa pentru a atrage norocul în noaptea de Revelion 2023 și totul să-ți iasă așa cum vrei pe parcursul Noului An.

ADVERTISEMENT

Primul lucru de pe listă pentru a avea noroc în 2023 este strugurele. Trebuie neapărat să mănânci struguri în noaptea dintre ani, spune tradiția, pentru că ei aduc prosperitate în casă.

Se mai spune că trebuie să mănânci 12 boabe de strugure și la ultima să-ți pui o dorință care vrei să devină realitate în noul an.

ADVERTISEMENT

Desigur, tradiția spune că în noaptea de Revelion se bea șampanie, iar acest aliment este nelipsit. Trebuie să-l bei pe tot dacă vrei să ai noroc în 2023.

De Anul Nou în mâncarea ta nu trebuie să se regăsească puiul, pentru că se spune că aduce ghinion. În schimb, trebuie să mănânci măcar o bucățică de pește, pentru ca în noul an să fii precum acesta: iute și trecând ușor peste toate valurile vieții.

ADVERTISEMENT

Peștele trebuie neapărat gătit întreg, pentru că se spune că așa cum este tăiat peștele de Revelion, așa se va tăia și norocul.

Ce fructe se mănâncă de Revelion. Rodiile ar trebui să fie nelipsite

Printre mâncarea de Revelion ar trebui să se găsească și rodii sau smochine, pentru cei care vor să aibă urmași ăn anul ce vine.

ADVERTISEMENT

Aceste fructe sunt considerate simboluri ale fertilității și nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion.

Desigur, de pe masa de sărbători nu trebuie să lipsească preparatele din carne de porc și ar fi bine să mânânci și carne de gâscă sau de rață, pentru a naviga prin viață cu ușurință așa cum fac aceste animale prin apă.

Tot de Revelion se mănâncă și rodii, o tradiție care este preluată din Turcia.

Se spune că rodiile sunt asociate cu inima omului sănătos, așa că este bine să fie consumată de Revelion pentru o viață amoroasă de succes în 2023.

Fructele în formă rotundă ar trebui să fie nelipsite de pe masa de Revelion.

Indiferent că sunt clementine, mandarine, portocale, mere, caise, piersici sau kiwi, este bine să ai asemenea fructe pentru că ele sunt simbol al infinitului, al lucrurilor care merg bine, așa că vor atrage norocul de partea ta în 2023.

ADVERTISEMENT