Life

Ce să nu faci niciodată cu carnea de pui. Greșelile care îi strică tot gustul

Ce să nu faci niciodată cu carnea de pui. Aceste greșeli nu numai că îi strică gustul, dar ți-ar putea pune în pericol sănătatea.
21.04.2023 | 11:00
Ce sa nu faci niciodata cu carnea de pui Greselile care ii strica tot gustul
Ce să nu faci niciodată cu carnea de pui. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce să nu faci niciodată cu carnea de pui. Aceste greșeli aparent banale chiar pot să îi strice gustul și preparatul final nu va mai fi așa cum îți doreai.

Ce să nu faci niciodată cu carnea de pui

Sunt mai multe greșeli pe care le facem atunci când gătim carnea de pui. Ceea ce nu trebuie să facem niciodată este să spălăm puiul înainte de a-l găti.

ADVERTISEMENT

Există șansa să împrăști toate bacteriile sau germenii din pui în toată bucătăria și să contaminezi chiuveta sau alte alimente. Puiul ne poate îmbolnăvi de salmonella, așa că ar fi bine să evităm să împrăștiem bacteriile acestuia pentru că prin spălare nu îl dezinfectăm.

Tot din același motiv trebuie să avem foarte mare grijă ca această carne să fie gătită completă înainte de a o mânca. Ea nu se servește ca cea de vită, în sânge.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru pe care nu trebuie să-l faci niciodată cu carnea de pui este să aglomerezi în tigaie cât mai multe bucăți. De altfel, acest principiu trebuie respectat pentru orice aliment.

Gătirea nu va mai fi uniformă și unele bucăți vor fi mai făcute decât altele. Puiul poate deveni uscat și fad foarte rapid, așa că trebuie să fii atent mereu să rămână suculent.

ADVERTISEMENT

De ce nu trebuie să reîncălzim puiul

Un alt lucru pe care nu ar trebui să-l facem în bucătărie este să reîncălzim puiul deja gătit. Ce poți face este să încălzești doar bucata pe care vrei s-o mănânci și nu toată carnea.

Rezultatele cele mai bune sunt dacă înfășori bucata de carne în folie de aluminiu și o încălziți la cuptor. O altă greșeală pe care o facem cu carnea de pui este să o gătim în același timp cu toate legumele.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine este să prăjim mai întâi puiul și să-l lăsăm deoparte. Apoi putem să gătim și legumele și sosul, iar puiul îl putem adăuga la final. În acest fel evităm ca el să fie și prea uscat.

ADVERTISEMENT
Tags: