Life

Ce să nu-i spui niciodată barmanului. Greșeala pe care mulți o fac când ies în oraș

Nu doar personalul unui restaurant sau a unui bar trebuie să fie atent la clienți. Și clienții au de respectat anumite reguli nescrise, pe care ar fi bine să le cunoască.
01.03.2023 | 16:47
Ce sa nui spui niciodata barmanului Greseala pe care multi o fac cand ies in oras
Ce să nu-i spui niciodată barmanului. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sunt anumite lucruri pe care le facem și care pot afecta activitatea unui barman, fără ca măcar să ne dăm seama. Tocmai din acest motiv, ar fi bine să știm ce greșeli trebuie să evităm și ce discuții să nu începem niciodată cu un angajat atunci când alegem să ieșim în oraș.

Ce să nu-i spui niciodată barmanului când vrei o băutură

Uneori, serile în oraș pot scăpa de sub control, mai ales când este vorba de alcool, dar o persoană pe care nu vrei să o înfurii niciodată este cea din spatele barului care îți servește băuturile. Mulți poate nu se gândesc la asta,  dar barmanii îndură ture lungi și târzii.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre ei însă își iubesc meseria și se împrietenesc cu patronii localului, așa că suportă efortul, chiar dacă este unul suplimentar și încearcă să își facă treaba cu mare drag. Pe de altă parte, unii clienți le pot face viața mult mai dificilă barmanilor. 

Clair Twist, barman de evenimente și perfecționare în domeniul barului la academia Off to Work Edinburgh, a vorbit despre cel mai rău lucru pe care îl poate face un client unui barman, atunci când comandă o băutură și care îi poate ruina întreaga seară.

ADVERTISEMENT

“Dacă aș avea o liră sterlină pentru fiecare dată când cineva a spus “Lucrez într-un bar, știi” sau “De fapt, eu fac așa”. Dacă doriți să vă preparați băutura într-un anumit mod, vă voi mulțumi cu plăcere, dar este mai bine să îmi spuneți înainte de a începe să vă prepar băutura”, a dezvăluit ea pentru The Daily Record.

Gestul care îi poate strica seara unui barman

Acest lucru este la fel de enervant ca și încercarea de a atrage atenția barmanului prin pocnituri de degete sau alte mișcări nepoliticoase. Claire spune că cei din spatele barului știu deja cine urmează să fie servit, așa că nu este nevoie de fel de fel de mișcări pentru a atrage atenția.

ADVERTISEMENT

“În calitate de profesioniști în domeniul ospitalității, suntem aici pentru a vă servi, dar cred că a da din degete la barman este pur și simplu nepoliticos! Același lucru este valabil și pentru cei care se apleacă peste bar, încercând să fie servit următorul. 

Aveți încredere că barmanul care vă servește este un profesionist și că va fi atent la cine urmează să fie servit. Îi învăț pe noii barmani că un “Vin imediat” poate ajuta să asigure clienții că au fost văzuți”, a mai explicat ea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt sfat venit din partea lui Claire îi vizează pe cei care aleg să mestece gumă atunci când merg la un bar. Aceștia ar fi mai bine să opteze pentru o bomboană mentolată, în condițiile în care și guma de mestecat lăsată pe fundul unui pahar ar putea strica seara barmanului.

Cum îi afectează acest lucru pe barmani? Claire a mai explicat și că nu este sigură dacă oamenii și-au dat seama sau “nu le pasă”, însă la finalul serii, un membru al personalului trebuie să bage mâna în pahar pentru a pescui guma mestecată, mai notează sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori