Firmele de recrutare din România caută nu mai puțin de 300 de astfel de oameni, care să muncească pe diverse posturi pe vase de croazieră.
Potrivit DC News, vasele de croazieră caută oameni cu experiență relevantă pentru domeniul oferit, precum și cunoașterea limbii engleze la un nivel mediu. De asemenea, seriozitatea și flexibilitatea sunt mari avantaje pentru cei care doresc să aplice pentru un acest job.
Totuși, chiar dacă pretențiile sunt mari, și salariile pot fi considerate decente. Astfel, un bucătar șef poate câștiga peste 2.900 de euro pe lună, un soush chef aproximativ 1.700 de euro, în timp ce un simplu bucătar pleacă acasă cu 1.440 de euro pe lună.
Cât despre alte joburi, un barman poate câștiga 1.500 de euro, în timp ce recepționerii, spălătorii de vase, ospătarii, maseurii și cei ce vor lucra la curățenie pot câștiga aproximativ 1.400 de euro lunar.
Pentru cei ce au rău de mare, există joburi și mai bine plătite… pe uscat. Desigur, e vorba de schimbarea totală a mediului de lucru și mutarea la mii de kilometri depărtare în Australia.
Chiar și așa, pentru 6.000 de dolari pe lună, românii care au șansa de a ajunge aici pot câștiga această sumă relativ ușor din culesul de ciuperci.
Dacă e să ne luăm după ofertele din această țară, un producător de ciuperci din Waterloo Corner, lângă Adelaide, cei dispuși să se relocheze în Australia pentru a culege ciuperci pot câștiga 6.000 de dolari pe lună.
Ciupercile sunt cultivate în camere speciale de creștere cu climă controlată la 18 grade Celsius, astfel că jobul include culegerea și ambalarea ciupercilor. Românii care visează să facă o carieră din culesul ciupercilor nu trebuie să-și facă griji, căci australienii le oferă 5 săptămâni de instruire în acest domeniu select.
De menționat că angajatorii nu cer experiență sau școală, nici măcar vorbirea limbii engleze la un nivel profesionist. Cu toate acestea, mulți se feresc să plece în Australia din cauza climei, a dezastrelor naturale și a faunei periculoase.