Life

Ce să nu iei niciodată când ești răcit. Greșeala pe care multe persoane o fac, fără să își dea seama

Tu știi ce să nu iei niciodată când ești răcit? Un medic a vorbit despre greșeala pe care mulți români o fac și care poate avea efecte neplăcute.
14.11.2023 | 11:46
Ce sa nu iei niciodata cand esti racit Greseala pe care multe persoane o fac fara sa isi dea seama
Ce să nu iei niciodată când ești răcit. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Tu știi ce să nu iei niciodată când ești răcit? Multe persoane aleg să ia anumite medicamente sau antibiotice încă de la primele simptome, astfel încât să nu se simtă mai rău a doua zi.

Ce să nu iei niciodată când ești răcit

Adevărul este că unele lucruri ne pot face mai rău decât credem. Prof. univ. dr. Codruț Sarafoleanu a dezvăluit ce să nu iei niciodată când ești răcit. De asemenea, acesta a explicat și afectele adverse.

ADVERTISEMENT

Deși poate credeai că medicamentele fac minuni dacă le iei când ești răcit, adevărul e cu totul altul. La momentul actual s-a declanșat o epidemie de rezistență la antibiotice.

În acest sens, cel mai bine ar fi să nu iei antibiotice când ești răcit, dacă medicul nu ți le-a prescris. Prof. dr. Codruț Sarafoleanu, profesor universitar și medic primar O.R.L, prezintă cele mai mari greșeli pe care ajungem să le facem fără să ne dăm seama.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit medicului, dacă ești răcit, e bine să iei în calcul și alte alternative terapeutice. De asemenea, reducerea consumului de antibiotice este absolut necesară, în special în această perioadă.

Cei mai mulți români însă, aleg să ia antibiotice atunci când apar primele simptome ale răcelii, fără a cere sfatul unui specialist. Iar în timp, acest lucru s-ar putea să le creeze mari probleme.

ADVERTISEMENT

Ce pățești dacă iei antibiotice prea des

”Anumite infecții necesită astfel de tratamente, dar există și alternative terapeutice și atunci limităm cumva perioada de timp. Reducerea consumului de antibiotice și nefolosirea lor pentru infecții virale este un lucru absolut necesar.

Pentru că din păcate suntem o țară care folosește foarte multe antibiotice pentru infecții virale de toate felurile, iar în sfera ORL, a infecțiilor respiratorii, excesul este, evident.

ADVERTISEMENT

Din păcate, și exces de prescripție medicală, dar și exces de automedicație sau de pacienți care găsesc ceva antibiotice pe la vecin, rămase în casă, de la precedenta infecție”, a explicat, prof. dr. Codruț Sarafoleanu, la DC Medical.

Ce efecte are rezistența la antibiotice? În timp, infecții precum pneumonia sau tuberculoza ori septicemia vor fi mai dificil de tratat, uneori chiar imposibil. Asta în condițiile în care antibioticele devin mai puțin eficiente în rândul celor care le iau deja regulat.

ADVERTISEMENT
Tags: