Life

Ce să nu le dai de mâncare păsărilor din curte pe timp de iarnă. Produsul extrem de periculos care le face rău

Alimentele pe care trebuie să le eviți în hrănirea păsărilor de curte în sezonul rece. Care este cea mai dăunătoare substanță.
23.10.2023 | 08:49
Ce sa nu le dai de mancare pasarilor din curte pe timp de iarna Produsul extrem de periculos care le face rau
Alimentele pe care trebuie să le eviți în hrănirea păsărilor de curte în sezonul rece. Care este cea mai dăunătoare substanță. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce să nu le dai de mâncare păsărilor din curte pe timp de iarnă. Produsul extrem de periculos care le face rău și care le oferă senzația de sațietate doar pentru o perioadă foarte scurtă. E oferit frecvent de oameni zburătoarelor din parcuri.

Alimentele pe care trebuie să le eviți în hrănirea păsărilor de curte în sezonul rece. Care este cea mai dăunătoare substanță

Alimentele pe care trebuie să le eviți în hrănirea păsărilor de curte și din afara ei în sezonul rece. Care este cea mai dăunătoare substanță și care nu le aduce niciun aport nutritiv, dar care e la îndemâna tuturor.

ADVERTISEMENT

Crescătorii de animale sunt de părere că semințele sărate afectează sănătatea zburătoarelor. La fel de periculoasă este și pâinea, cât și derivatele sale care nu sunt deloc bune pentru că nu au în compoziția lor substanțe nutritive.

Pe de altă parte, specialiștii ne îndeamnă să hrănim pițigoii cu semințe de floarea soarelui care au o valoare nutritivă energetică datorită uleiului pe care îl conțin. Semințele de bostan și de cânepă sunt, de asemenea, hrănitoare.

ADVERTISEMENT

Totodată, păsările din curte au nevoie pe timpul iernii și de semințe de mei. În sezonul rece animalele mai pot fi hrănite cu păsat, făină de porumb măcinată mare sau mămăligă, orez și ovăz, de preferat fierte.

Ce alimente consumă păsările în sezonul rece

Păsările mai consumă în sezonul rece cartofi, morcovi fierți și alte zarzavaturi fierte. Bucățile de măr, miezul de nucă, arahidele și fructele de pădure sunt perfecte pentru alimentația acestor animale pe timpul iernii.

ADVERTISEMENT

La fel de hrănitoare sunt și produsele de origine animală, care sunt hrănitoare și apreciate. Printre acestea se numără slănina nesărată și neafumată, untura de porc, carnea fiartă, oul fiert sau brânza. Se pot face inclusiv amestecuri.

De ce nu este bună pâinea pentru păsări

Pâinea nu este un aliment bun pentru păsările de curte și fauna sălbatică. Specialiștii sunt de părere că derivatele acestui produs sunt la fel de periculoase pentru că oferă o senzație de sațietate, ceea ce înseamnă că doar ”păcălesc” zburătoarele.

ADVERTISEMENT

„Pâinea pe care le-o oferim păsărilor pur și simplu nu le oferă energia necesară supraviețuirii, pentru că nu conține substanțe nutritive care să poată apoi fi convertite în energie a corpului.

Pâinea le oferă o senzație de sațietate, le amăgește foamea cum ar veni, iar când ajung în situația de a-și ține de cald, nu au cum, deoarece nu au cu ce”, a declarat Silvia Ursul, co-fondatoarea SPPN, pentru moldova.org.

ADVERTISEMENT