Life

Produsul din România care i-a îngrozit pe inspectorii sanitari. Ce conține, de fapt și cât de periculos e

Un produs din România i-a speriat pe inspectorii sanitari. Ce conține, de fapt și cât de periculos poate fi pentru organism?
23.07.2023 | 16:52
Produsul din Romania care ia ingrozit pe inspectorii sanitari Ce contine de fapt si cat de periculos e
Produsul din România care i-a îngrozit pe inspectorii sanitari. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Un produs din România pe care multe persoane îl achiziționează i-a îngrozit pe inspectorii sanitari. Aceștia au vrut să afle ce conține, dar și cât de periculos este, iar rezultatul a întrecut orice fel de așteptare.

Produsul din România care i-a speriat pe inspectorii sanitari

Tu știi ce cumperi din comerț? Există numeroase produse tentante, însă care pot să devină periculoase. Cei de la InfoCons au vrut să afle mai multe despre un produs extrem de achiziționat în România.

ADVERTISEMENT

Mulți clienți îl adoră, dat fiind faptul că pare sărac în calorii și se prepară repede. Adevărul e că are la bază numeroase E-uri, iar deși mulți cred că e bogat în legume, cantitățile nu sunt nici pe departe cele așteptate.

Este vorba despre faimoasa supă la plic, care are aditivi alimentari din belșug. Mai mult de atât, deși mulți aleg să o consume în dietă, în realitate, problemele apar în timp. Specialiștii spun că atunci când este consumată regulat, supa la plic poate duce la obezitate.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, același produs adorat în România duce și la creșterea nivelului de zahăr în sânge, dar și la hipertensiune. Totodată, supa la plic crește și nivelul grăsimilor nesănătoase din organism.

Ce au descoperit cei de la InfoCons

Câte E-uri conține o supă la plic? Până la 10 E-uri, dar și cu 156% mai multă sare decât doza zilnică pe care OMS o recomandă. Iar după cum bine știm, prea multă sare poate duce la insuficiență cardiacă, afecțiuni la nivelul rinichilor, dar și alte boli.

ADVERTISEMENT

Nici tăițeii din supa la plic nu sunt ceea ce par. Conform studiului realizat de InfoCons, aceștia pot rămâne nedigerați chiar și două ore în stomac. Asta în comparație cu tăițeii făcuți în casă.

Ce altceva mai conține supa la plic? Un conservant numit butilhidrochinonă terțiară (TBHQ). Ce face acest aditiv alimentar? El poate să rămână în stomac, alături de tăieței mai mult timp.

ADVERTISEMENT

Mai trebuie spus și că TBHQ se găsește în majoritatea alimentelor procesate din magazine, indiferent de marcă. El este folosit chiar și la fabricarea produselor de machiaj și nu numai, iar consumul excesiv poate duce la apariția diferitelor tipuri de cancer la stomac ori la colon.

Câtă sare conține acest produs faimos în România

Având la bază eticheta acestor supe la plic prezente în România, InfoCons a aflat și alte detalii șocante. Sper exemplu, 93.10% din produse au în compoziție E-uri. În ceea ce privește numărul de aditivi alimentari, acesta variază între 0 – 10.

Totodată, cei de la InfoCons au mai aflat și că 93.10% dintre produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale raportate la 100 grame de produs. Astfel, valoarea energetică este cuprinsă între 19 kcal și 459 kcal.

Referitor la cantitatea de grăsimi, aflați că acest produs faimos din România are grăsimi care variază între

Totodată, 41.38% din produsele analizate de InfoCons nu conțin fibre. Cât despre cantitatea de sare, 100 de grame de supă la plic are între 0.7g și 12.8g, asta deși OMS recomandă consumarea a 5 grame de sare pe zi.

ADVERTISEMENT