Life

Ce să nu mănânci niciodată dacă mergi într-o croazieră. Un director general a spus care e cel mai periculos aliment

Tu știi ce să nu mănânci niciodată dacă mergi într-o croazieră? Niște alimente delicioase pot deveni un adevărat pericol în anumite situații.
12.08.2023 | 12:21
Ce sa nu mananci niciodata daca mergi intro croaziera Un director general a spus care e cel mai periculos aliment
Ce să nu mănânci niciodată dacă mergi într-o croazieră. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tu știi ce să nu mănânci niciodată dacă mergi într-o croazieră? James Cole, fondator și director general la Panache Cruises, a emis câteva sfaturi utile atunci când vine vorba bufetul de pe vasele de croazieră.

Reguli esențiale pentru cei care aleg o croazieră

Astfel, vei afla ce să nu mănânci niciodată dacă mergi într-o croazieră, dar și ce alte greșeli să eviți. În primul rând, regulamentul pe un astfel de vas este unul cât se poate de strict. Drept urmare, mai bine citește-l înainte.

ADVERTISEMENT

Există situații în care un pasager poate ajunge să fie amendat. Această regulă se aplică în cazul celor care fumează în zone interzise, ori poate aruncă niște lucruri peste bord. Și când vine vorba de bufet există reguli clare.

„Când ați rezervat croaziera ați promis să respectați un set de reguli care vă guvernează comportamentul și conduita la bordul navei. Pasagerilor perturbatori li se poate aplica o amendă sau pot fi scoși cu forța de pe navă dacă nu respectă instrucțiunile căpitanului și ale membrilor echipajului, dacă fumează în zone interzise sau aruncă lucruri peste bord.

ADVERTISEMENT

(…). Deși poate că vă este foame și sunteți nerăbdător să vă îndreptați spre bufet, nu uitați că și ceilalți pasageri simt probabil același lucru, iar dorințele și nevoile dvs. nu sunt mai presus de ale lor. 

Ai răbdare și așteaptă-ți rândul, iar dacă abia aștepți să mănânci, atunci asigură-te că iei o gustare între orele de masă”, a explicat acesta, potrivit Mirror.

ADVERTISEMENT

O altă regulă legată de bufetul de pe vasul de croazieră este cea potrivit căreia poți să mănânci oricând dorești. Astfel, nu e nevoie să iei o cantitate de mâncare pe o farfurie mare, care mai apoi ajunge să fie aruncată. Mai bine servește-te cu o porție ceva mai mică inițial.

Ce să nu mănânci niciodată dacă mergi într-o croazieră

Și totuși ce să nu mănânci niciodată dacă mergi într-o croazieră? Experții de la Cruise Critic spun există câteva alimente pe care ar fi bine să le evităm. Rulourile de sushi pre-făcute sunt în capul listei. Care este motivul?

ADVERTISEMENT

Chiar și cel mai proaspăt pește se poate strica rapid dacă rămâne pe bufet timp de o zi sau două. De asemenea, pizza este un alt aliment pe care ar fi bine să nu îl mănânci dacă mergi într-o croazieră.

Uite-te atent înainte. Experții spun că dacă brânza s-a închegat este un semn că pizza a stat afară câteva ore, sau parte chiar o zi. În ceea ce privește desertul, aceștia recomandă un bol de înghețată în loc de un cornet.

De ce? Este probabil să transferi germeni de la aparatul de înghețată bine atins la recipientul cu napolitane, pe care apoi îl vei mânca. Totodată, orice pasager care observă aceste nereguli ar fi bine să le raporteze. Acestea sunt recomandările venite din partea experților.

ADVERTISEMENT