Life

Ce să nu plantezi niciodată lângă castraveți. Îți poate distruge întreaga recoltă

Ce nu trebuie niciodată să plantezi lângă castraveți. Unele plante îți pot distruge întreaga recoltă, așa că e bine să ai grijă.
20.10.2023 | 16:11
Ce sa nu plantezi niciodata langa castraveti Iti poate distruge intreaga recolta
Ce nu e bine să plantezi lângă castraveți. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Află ce nu trebuie niciodată să plantezi în apropiere de castraveți. Unele plante le pot face rău, motiv pentru care e bine să le eviți, altfel ți se va distruge toată recolta.

Ce să nu plantezi niciodată lângă castraveți pentru a nu-ți distruge recolta

Atunci când ai castraveți în grădină, este important să știi că, dacă vrei să te bucuri de recolte mari, trebuie să cultivi plantele potrivite. Există, de altfel, și plante care nu trebuie cultivate lângă această legumă.

ADVERTISEMENT

De exemplu, cartofii nu se cultivă lângă castraveți, deoarece se vor “lupta” cu aceștia pentru apă și nutrienți. Nici salvia nu are ce să caute în apropierea castraveților, întrucât va opri creșterea acestora, iar gustul lor ar putea fi influențat de aroma puternică.

Nu trebuie să cultivi nici pepeni în apropiere de castraveți. Aceste fructe atrag insecte periculoase pentru cultura ta de castraveți, așa că trebuie evitate cu orice preț.

ADVERTISEMENT

Totodată, lângă castraveți nu trebuie să cultivi nici roșii. Aceste plante au condiții diferite de creștere, motiv pentru care nu trebuie să fie una lângă cealaltă.

Atunci când sunt cultivate în sere, roșiile au nevoie de temperaturi mai ridicate, în comparație cu castraveții, iar aceștia din urmă au nevoie de mai multă apă, notează cumsa.ro.

ADVERTISEMENT

Plantele pe care e bine să le cultivi în apropierea castraveților

Potrivit specialiștilor, există și plante pe care e bine să le pui în apropierea de castraveți, pentru că le vor face bine. Ține minte, însă, că trebuie plantate la o anumită distanță. Ceapa este, spre exemplu, cea mai bună, deoarece această legumă conține fitoncide și protejează cultura de castraveți de boli sau dăunători.

Mazărea sau fasolea îmbogățesc solul cu azot, motiv pentru care este bine să le plantezi în apropiere de castraveți. După ce le recoltezi, trebuie să tai plantele și să lași rădăcinile în pământ, deoarece iarna se vor descompune, iar solul va fi fertilizat.

ADVERTISEMENT

În același timp, e bine să plantezi ridichi, sfeclă roșie sau morcovi lângă cultura de castraveți. Aceste rădăcinoase sunt potrivite pentru a sta în apropierea castraveților pentru că nu “concurează” cu aceștia pentru același spațiu. Mai mult, ridichile țin departe unii dăunători.

Usturoiul se poate planta lângă castraveți, însă acesta nu trebuie să fie foarte aproape. Această legumă va ține la distanță anumiți dăunători și unele boli, cum ar fi pătarea unghiulară a frunzelor.

Alături de castraveți se pot cultiva și unele ierburi aromatice, precum oregano sau mărar, pentru a ține la distanță dăunătorii. Și florile pot fi cultivate lângă aceste legume, cum ar fi gălbenelele sau condurul doamnei.

ADVERTISEMENT
Tags: