Life

Ce să pui în chiftele ca să iasă foarte pufoase și delicioase. Ingredientul secret al gospodinelor pricepute

Care este compoziția perfectă pentru chiftele delicioase și moi. Produsul ideal pe care îl folosesc mereu femeile, în bucătărie.
27.01.2024 | 22:00
Ce sa pui in chiftele ca sa iasa foarte pufoase si delicioase Ingredientul secret al gospodinelor pricepute
Care este compoziția perfectă pentru chiftele delicioase și moi. Produsul ideal pe care îl folosesc mereu femeile, în bucătărie
ADVERTISEMENT

Ce să pui în chiftele ca să iasă foarte pufoase și delicioase. Ingredientul secret al gospodinelor pricepute. Preparatul culinar este unul tradițional, care se pregătește atât pentru mesele de sărbători, cât și în alte zile din an.

Care este compoziția perfectă pentru chiftele delicioase și moi. Produsul ideal pe care îl folosesc mereu femeile, în bucătărie

Care este compoziția perfectă pentru chiftele delicioase și moi. Produsul ideal pe care îl folosesc mereu femeile, în bucătărie. Care sunt ponturile la care apelează de fiecare dată acestea pentru o masă pe cinste.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai mari secrete ale acestui fel de mâncare constă în carnea care se folosește. Aceasta trebuie să fie una grasă, cu un conținut de minim 30% grăsime. Al doilea secret este legat de agentul de afânare.

De cele mai multe ori se folosește miez de pâine înmuiat în apă sau lapte, însă acesta poate fi înlocuit cu mare succes cu alte ingrediente. Spre exemplu, unele gospodine obișnuiesc să mai folosească pesmet amestecat cu puțin lapte sau legume rase.

ADVERTISEMENT

Printre legumele tocate care se pot adăuga în chiftele fără a schimba gustul preparatului culinar sunt cartofii, morcovii sau dovlecii. De asemenea, chiftelele ies foarte bune și dacă se adaugă în compoziția lor un strop de nucșoară.

Ingrediente și pașii de urmat pentru chiftele savuroase

Chiftelele savuroase și sățioase au nevoie de puține ingrediente. Majoritatea acestora se găsesc deja în bucătăria oricărei gospodine. Concret, în compoziția preparatului culinar trebuie să se regăsească 600 grame de carne, 120 grame miez de pâine, 2 ouă și o linguriță de sare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, felul de mâncare mai trebuie să aibă 4-5 căței de usturoi, 1 ceapă mică (opțional), o jumătate de linguriță piper măcinat, o jumătate de linguriță cimbru uscat, o linguriță rasă boia dulce, o legătură de mărar sau pătrunjel și ulei de floarea soarelui.

Într-un bol se pune carnea peste care se adaugă miezul de pâine înmuiat în apă sau lapte rece. Se pun ouăle și se frământă compoziția cu mâna sau cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se adaugă condimentele pentru o aromă și o culoare plăcută.

ADVERTISEMENT

Se pune și usturoiul tocat mărunt. Se poate pune și o ceapă tocată fin. Se amestecă iar și se pune la final verdeața tocată mărunt, apoi se formează chiftelele. Mâinile trebuie să fie puțin udate cu apă sau unse cu ulei.

Chiftelele se dau prin puțină făină sau pesmet și ulterior, se prăjesc într-o tigaie încinsă bine cu ulei de floarea soarelui. Se servesc simple sau alături de un sos roșu. Pot fi consumate și împreună cu piure de cartofi.

ADVERTISEMENT