Life

Ingredientul perfect cu care poți să înlocuiești pâinea din chiftele. Secretul bucătarilor de top

Produsul simplu care ține locul pâinii din chiftele. Pontul este folosit frecvent de chefii din marile restaurante românești.
03.12.2023 | 09:35
Ingredientul perfect cu care poti sa inlocuiesti painea din chiftele Secretul bucatarilor de top
Produsul simplu care ține locul pâinii din chiftele. Pontul este folosit frecvent de chefii din marile restaurante românești. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ingredientul perfect cu care poți să înlocuiești pâinea din chiftele. Secretul bucătarilor de top a fost dezvăluit. Gustul și consistența fragedă a preparatului culinar nu se vor pierde odată cu această substituire.

Produsul simplu care ține locul pâinii din chiftele. Pontul este folosit frecvent de chefii din marile restaurante românești

Produsul simplu care ține locul pâinii din chiftele. Pontul este folosit frecvent de chefii din marile restaurante românești, care susțin că ingredientul scade aportul caloric al mâncării, adică o face mai sănătoasă.

ADVERTISEMENT

De acum înainte nici tu nu vei mai folosi miez de pâine pentru această rețetă care este una delicioasă și consistentă. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai în bucătărie puțin griș care are numeroase proprietăți.

Acesta este bogat în proteine, amidon și gluten, ceea ce înseamnă că este un aliment benefic pentru organism. De asemenea, specialiștii spun că îmbunătățește funcția renală și reprezintă o sursă de energie rapidă și sigură.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, grișul oferă o senzație de sațietate care ne face să nu mâncăm prea mult. Dacă este folosit în chiftele are aceleași benefii. El poate fi folosit în acest preparat culinar atât uscat, cât și foarte puțin fiert.

În cazul în care folosiți griș uscat trebuie să lăsați compoziția să se odihnească pentru aproximativ 15 minute și abia apoi puteți forma chiftelele. Totodată, bucătarii susțin că se mai poate folosi și amidon de cartofi sau de porumb.

ADVERTISEMENT

La o jumătate de kilogram de carne se adaugă 20 de grame de amidon. Oricare ar fi ingredientul care înlocuiește pâinea rezultatul va fi pe măsură. Pentru a avea o rețetă ca la carte se cere o atenție sporită și la restul compoziției.

Ce trebuie să știi despre pregătirea chiftelelor

Chiftelele se numără printre preparatele culinare românești gătite extrem de des în bucătărie, dar trebuie să știi că ele se dau prin făină simplă înainte de a fi prăjite. În felul acesta nu se vor destrăma deloc în tigaie.

ADVERTISEMENT

E foarte important să nu aglomerezi tigaia cu prea multe chiftele pentru că temperatura va scădea considerabil și nu vor mai avea loc să se prăjească uniform. De asemenea, e bine să nu folosești prea multe ingrediente în compoziție dacă nu vrei să strici gustul cărnii.

ADVERTISEMENT
Tags: