Life

Ce să pui în ciorba de pește ca să iasă ca la carte. Ingredientul care face diferența și îi schimbă gustul

Ce să pui în ciorba de pește ca să iasă ca la carte? Un ingredient banal face diferența și îi schimbă gustul. Te vei bucura de un preparat delicios.
13.04.2024 | 18:00
Ce sa pui in ciorba de peste ca sa iasa ca la carte Ingredientul care face diferenta si ii schimba gustul
Ce să pui în ciorba de pește ca să iasă ca la carte. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să pui în ciorba de pește ca să iasă ca la carte? Ciorba de pește are nevoie de anumite ingrediente atent alese, astfel încât rezultatul final să fie unul cu adevărat delicios. Tu știi ce ai de făcut?

Ce să pui în ciorba de pește ca să iasă ca la carte

În Postul Paștelui există mai multe zile cu dezlegare la pește. Iar o alegere bună poate fi chiar ciorba de pește. Nu e deloc dificil de preparat și nu doar că este delicioasă, dar și sănătoasă.

ADVERTISEMENT

De altfel ciorba de pește este un preparat simbol din Delta Dunării. Totuși, există niște secrete când vine vorba de prepararea ei. Ce să pui în ciorba de pește ca să iasă ca la carte? Puține persoane știu acest detaliu.

În primul rând marii bucătari folosesc mai multe specii de pești. În general, e nevoie de trei până la cinci specii de pești ca totul să iasă bine. Pe de altă parte, dacă nu avem această posibilitate, ne putem reorienta și către tacâmuri de pește, dar și cap.

ADVERTISEMENT

„Ideea e simplă: baza de pește înseamnă zeama rămasă de la o fiertură domoală, la foc mic, a peștilor, împreună cu niște legume și, ulterior, strecurată și eventual limpezită. Această bază de pește este cea care dă gustul preparatului final. În această zeamă mai fierbem câteva legume tăiate mărunt, ca de ciorbă“, scrie Cosmin Dragomir în cartea “Curatorul de zacuscă“.

Cum se prepară ciorba de pește din Delta Dunării

Acum că ai aflat ce să pui în ciorba de pește ca să iasă la carte, iată care sunt ingrediente de care ai nevoie:

ADVERTISEMENT
  • 1 cap de somn sau crap
  • 1 kg tacâmuri de pește
  • 6-8 rondele crap sau novac
  • 2 cepe mari
  • 1-2 ardei grași
  • 500 g cartofi
  • 1 conservă roșii în suc propriu (400 g)
  • sare
  • oțet din vin alb
  • pătrunjel, leuștean

Modul de preparare e foarte simplu. Prima oară se spală tacâmurile și capul de pește și se lasă la fiert într-o oală cu apă și sare. Pentru cantitățile de mai sus este nevoie de patru litri de apă.

ADVERTISEMENT

La un moment dat se va forma o spumă, care trebuie înlăturată cu o paletă de câte ori e nevoie. Tacâmurile de pește și capul trebuie să stea la fiert la foc mediu în jur de 30 de minute.

Până când trece timpul se spală și se curăță legumele. Ceapa dar și ardeii se taie în cubulețe mici, iar cartofii în cubulețe ceva mai mari. Când tacâmurile au fiert, se strecoară supa în care a fiert peștele și se pune din nou pe foc.

Acum se pun legumele tăiate, roșiile la conservă și se mai lasă la fiert 15 minute. Bucățile de pește se adaugă după ce timpul trecut, se condimentează după gust și se mai lasă la fiert 10 minute, mai exact până când peștele este gătit.

La final, ciorba de pește se acrește cu oțet, în funcție de gust. De asemenea, e bine să mai pui în ciorba de pește ca să iasă ca la carte și verdeață. După ce ai oprit focul adaugă deasupra leuștean și pătrunjel.

ADVERTISEMENT