Life

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu pentru cea mai bună ciorbă de pește. Are un ingredient secret care o face cu adevărat deosebită

Rețeta de ciorbă de pește a lui Cătălin Scărlătescu. Celebrul bucătar are un ingredient care oferă un gust deosebit preparatului.
01.01.2024 | 11:30
Reteta lui Catalin Scarlatescu pentru cea mai buna ciorba de peste Are un ingredient secret care o face cu adevarat deosebita
Rețeta de ciorbă de pește a lui Cătălin Scărlătescu. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Cătălin Scărlătescu și-a dezvăluit secretele pentru o ciorbă de pește delicioasă. Preparatul se numără printre cele mai apreciate de la noi din țară, mai ales la malul mării, iar fostul jurat de la Antena 1, printre altele, este pasionat și de pescuit.

Rețeta de ciorbă de pește a lui Cătălin Scărlătescu

Fără dar și poate, Cătălin Scărlătescu se numără printre cei mai buni bucătari de la noi din țară. Mai bine de un deceniu a fost jurat în emisiunea culinară Chefi la cuțite, iar publicul îl îndrăgește.

ADVERTISEMENT

Fie că oamenii merg în restaurantul lui sau îi cumpără cartea de bucate, cert este că mulți țin cont de sfaturile sale culinare și vor să guste din mâncarea sa. În plus, acesta își dezvăluie o parte din trucuri și pe internet.

În aceste condiții, bucătarul, pasionat printre altele și de pescuit, a spus cum face el ciorba de pește. Cătălin Scărlătescu a susținut că secretul constă, de fapt, în apa folosită.

ADVERTISEMENT

Astfel că, pentru o ciorbă la fel ca lui Cătălin Scărlătescu se folosește apă stătută, de cel puțin 24 de ore. În plus, legumele trebuie să fie cât mai proaspete, dacă se poate chiar din propria grădină.

Lista completă de ingrediente este următoarea: apă, cartofi, ardei, ceapă, roșii, morcovi, pește- poate fi somn, crap, șalău, babușcă, caras, oțet, usturoi și sare. De toate aceste lucruri este nevoie pentru o ciorbă delicioasă.

ADVERTISEMENT

Pașii de preparare

Pașii de preparare pentru ciorba de pește pregătită de Cătălin Scărlătescu nu sunt deloc complicați și pot fi urmați chiar și de persoanele care nu au foarte multă experiență în bucătărie.

Legumele se pun la fiert fie întregi, fie tăiate în bucățele mai mici. Când au început se fiarbă, se adaugă capete de pește și șira spinării de la pești. Acesta reprezintă stocul care se va scurge în ciorbă.

ADVERTISEMENT

În amestecul obținut se pune și usturoiul. Peștele se fierbe de asemenea, iar când toate sunt gătite, se adaugă și puțin oțet. După asta, focul se oprește, iar ciorba de burtă poate fi servită.

ADVERTISEMENT