Life

Ce să pui în ciorba de roșii ca să aibă gust ca la mama acasă. Ingredientul care îi va da o aromă autentică

Ingredientul secret pe care orice gospodină trebuie să îl adauge în ciorba de roșii. Cu ajutorul lui, preparatul va deveni o explozie de gust și savoare.
10.04.2024 | 17:44
Ce sa pui in ciorba de rosii ca sa aiba gust ca la mama acasa Ingredientul care ii va da o aroma autentica
Ingredientul secret care adaugă un plus de savoare supei de roșii. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Odată cu venirea verii, organismul are nevoie mai mult ca niciodată de culoare în farfurie. Pentru că deja au apărut trufandalele de sezon, este mai ușor să diversificăm alimentația cu feluri de mâncare sănătoase. Unul dintre ele este ciorba de roșii care se prepară rapid și care este o adevărată delicatesă.

Cea mai simplă rețetă de ciorbă de roșii

Roșiile sunt unele dintre cele mai căutate legume din acest sezon. Fie că le folosiți la salată sau pentru a face ciorbă, acestea sunt delicioase și reprezintă o doză de vitamine pentru organism.

ADVERTISEMENT

Pentru că vara mai are puțin și își intră în drepturi, ciorbele ”ușoare” sunt recomandarea specialiștilor. Dacă vreți să preparați o ciorbă plină de vitamine, fără prea multe ingrediente, atunci cea de roșii este varianta perfectă.

Ciorba de roșii se prepară foarte ușor, iar rezultatul îi va face pe toți să se lingă pe degete. Deși este o rețetă veche, de pe vremea bunicilor, puține sunt gospodinele care știu ce să folosească pentru a-i da o savoare aparte.

ADVERTISEMENT

Dincolo de ingredientele clasice care nu trebuie să lipsească, ciorba de roșii mai are nevoie de un ingredient secret. Adăugat la timpului lui, acesta va transforma supa într-o explozie de gust și savoare.

În primul rând, pentru a prepara cea mai delicioasă ciorbă de roșii aveți nevoie de 1 kilogram de roșii. La fel de importante sunt și o rădăcină de țelină, un dovlecel și doi ardei roșii. De pe lista ingredientelor mai fac parte o ceapă și doi morcovi. După gust se adaugă sare și piper și puțin ulei.

ADVERTISEMENT

Ingredientul secret care adaugă un plus de savoare preparatului

Primul pas pe care trebuie să îl faceți este să spălați toate legumele. După ce au fost curățate foarte bine, acestea se pun la fiert într-o oală peste care se pune capacul. Din când în când, se verifică în ce stadiu sunt și cât mai au până fierb complet.

Din amestecul din oală se scot țelina și ceapa, iar restul legumelor, ardeii, roșiile, dovlecelul și morcovii se pasează la blender. Amestecul rezultat se mai pune pe foc pentru maxim jumătate de oră, după care se condimentează cu sare și piper.

ADVERTISEMENT

La final, se poate adăuga ingredientul surpriză care schimbă complet gustul ciorbei. Pătrunjelul face minuni și adaugă un plus de savoare preparatului. Gospodinele care nu preferă pătrunjelul, pot presăra deasupra preparatului brânză feta sau parmezan.

Ciorba de roșii este mult mai gustoasă atunci când se consumă rece. În funcție de preferințe, poate fi servită alături de crutoane simple sau cu usturoi.

ADVERTISEMENT