Life

Ce să pui în ciorba rădăuțeană ca să îi dai un gust delicios. Ingredientul secret pe care marii bucătari îl folosesc

Ce trebuie să adaugi neapărat în ciorba rădăuțeană pentru o savoare deosebită. Care este alimentul utilizat frecvent de chefi.
27.11.2023 | 19:10
Ce sa pui in ciorba radauteana ca sa ii dai un gust delicios Ingredientul secret pe care marii bucatari il folosesc
Ce trebuie să adaugi neapărat în ciorba rădăuțeană pentru o savoare deosebită. Care este alimentul utilizat frecvent de chefi. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să pui în ciorba rădăuțeană ca să îi dai un gust delicios. Ingredientul secret pe care marii bucătari îl folosesc de fiecare dată. Preparatul este extrem de ușor de realizat și nu cade greu la stomac, așa cum se întâmplă în cazul ciorbei de burtă.

Ce trebuie să adaugi neapărat în ciorba rădăuțeană pentru o savoare deosebită. Care este alimentul utilizat frecvent de chefi

Ce trebuie să adaugi neapărat în ciorba rădăuțeană pentru o savoare deosebită. Care este alimentul utilizat frecvent de chefi. FANATIK îți spune care este ingredientul care face din mâncare una perfectă, ca la carte.

ADVERTISEMENT

Marii bucătari sunt de părere că cea mai importantă parte este dresul cu smântână, care nu trebuie să lipsească din oală. Aceasta se amestecă cu gălbenușurile de la ouă și se toarnă apoi treptat în supa de pe aragaz. Amestecul nu se pune niciodată tot în ciorbă pentru că se va separa imediat.

Rețeta va fi ușa reușită dacă se ține cont de acest mic secret știu de majoritatea chefilor. Și unde mai pui că preparatul culinar este ideal după o noapte petrecută în club sau atunci când vrei să mănânci ceva mai simplu.

ADVERTISEMENT

Pe lângă smântâna care oferă un gust cu totul deosebit se mai folosesc 700 grame de carne de pui, 4 gălbenușuri, 2-3 linguri de oțet, 2 rădăcini de păstârnac, 2 cepe, 1 ardei gras, 1 morcov și 1 legătură de pătrunjel.

De asemenea, ciorba rădăuțeană mai conține o jumătate de țelină, 2-3 căței de usturoi, foi de dafin, sare și piper. Modul de preparare nu este unul foarte elaborat și nici timpul de gătire nu este unul foarte mare.

ADVERTISEMENT

Cum se face ciorba rădăuțeană. Rețetă

Pentru a face o ciorbă rădăuțeană delicioasă se pune mai întâi la fiert carnea care trebuie să fie tăiată în bucăți mici, împreună cu 4 litri de apă. Se lasă la fiert pe foc foarte mic și se scoate spuma de deasupra în mod regulat.

În clipa în care nu se mai formează spumă se adaugă în oală și legumele tăiate bucăți mai mari. Totul trebuie să fiarbă timp de aproximativ o oră, apoi se scot din oală carnea și legumele care se taie în bucăți mici.

ADVERTISEMENT

Unele persoane aleg să folosească toate legume, în timp ce alte gospodine utilizează doar morcovul. Legumele preferate și carnea se pun din nou în oală și se lasă pe foc circa 5 minute. Se stinge focul și se adaugă smântâna.

Se amestecă ciorba rădăuțeană cu mare grijă să nu se strice legumele și carnea. La final se adaugă usturoiul pisat sau dat prin răzătoarea mică, oțetul, dar și pătrunjelul tocat mărunt. Mâncarea se servește caldă, cu pâine proaspătă.

ADVERTISEMENT
Tags: