Tu știi ce să pui în fasole ca să fiarbă mai repede? Apelează la acest truc genial dacă vrei să salvezi timp în bucătărie. În acest mod o să te bucuri mult mai repede de preparatul tău.
Fasolea este unul dintre preparatele adorate de români. Merge de minune lângă un ciolan afumat. În perioada postului însă, o putem consuma simplă. Este sățioasă, dar și delicioasă.
Un lucru neplăcut când vin vorba de fasole este timpul de preparare. În general, fasolea trebuie fiartă de mai multe ori. Astfel, sunt șanse mari să avem de așteptat ore bune până când ne putem bucura de preparatul nostru final.
Există însă niște trucuri care pot fi utilizate atunci când preparăm fasolea. Și ar fi bine să le cunoști, pentru că rețeta ta va deveni una mult mai simplă cu un ingredient banal. Ce să pui în fasole ca să fiarbă mai repede?
Menționăm faptul că timpul de fierbere pentru fasole poate varia. Acest proces poate dura între 45 de minute și chiar și 4 ore. Diferența o face soiul de fasole pe care îl alegem și uneori poate nici nu știm ce am cumpărat.
Soluții există însă, iar la fel și trucuri. În primul rând, pune boabele de fasole în apă deja clocotită, iar mai apoi lasă-le la înmuiat o oră. Acum vine momentul în care pui în practică și acest truc genial.
Ce să pui în fasole ca să fiarbă mai repede? Un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu. De asemenea, asigură-te că nu pui încă sarea. Specialiștii din domeniul culinar spun că în realitate, sarea întărește. Astfel, este bine să o adăugăm la final.
Bicarbonatul de sodiu în schimb, va face diferența la final. Fasolea ta fierbe mai repede, iar tu o să câștigi timp prețios. Iar această regulă poate fi folosită atât la fasolea scăzută, cât și la ciorba de fasole.
În cazul în care faci ciorbă însă, este nevoie să schimbi apa în care ai pus bicarbonatul. Ulterior pui o apă nouă, iar legumele se lasă la fiert alături de boabele de fasole. Ciorba de fasole e o alternativă delicioasă în perioada postului și de asemenea, e și sănătoasă.