Life

Ce se adaugă în apa în care fierbe fasolea pentru a rămâne întreagă. Ingredientul secret care va ajuta multe gospodine

Ce se pune în apa în care fierbe fasolea pentru a-și păstra forma perfectă. Produsul simplu ce va fi de mare ajutor pentru femei.
12.02.2024 | 21:19
Ce se adauga in apa in care fierbe fasolea pentru a ramane intreaga Ingredientul secret care va ajuta multe gospodine
Ce se pune în apa în care fierbe fasolea pentru a-și păstra forma perfectă. Produsul simplu ce va fi de mare ajutor pentru femei. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Ce se adaugă în apa în care fierbe fasolea pentru a rămâne întreagă. Ingredientul secret care va ajuta multe gospodine. De acum înainte preparatul culinar nu doar că va avea un gust delicios, ci va arăta și foarte plăcut în farfurie.

Ce se pune în apa în care fierbe fasolea pentru a-și păstra forma perfectă. Produsul simplu ce va fi de mare ajutor pentru femei

Ce se pune în apa în care fierbe fasolea pentru a-și păstra forma perfectă. Produsul simplu ce va fi de mare ajutor pentru femei. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai în bucătărie o legumă foarte comună.

ADVERTISEMENT

Puține persoane știu că un cartof joacă un rol important în procesul de fierbere, mai ales dacă ești nevoită să schimbi lichidul de la multe ori până la rezultatul dorit. Cartoful trebuie să fie neapărat curățat de coajă.

Acest truc simplu și la îndemâna tuturor este de mare ajutor și pentru că boabele se fierb în același timp. De asemenea, boabele de fasole nu se mai fărâmă atât de ușor, ci vor rămâne întregi până când vor ajunge în farfurie.

ADVERTISEMENT

În plus, contează foarte mult tipul de fasole care se folosește pentru că unele fierb ușor, altele mai greu. Cea pestriță, spre exemplu, este mai groasă decât cea albă și asta o face să fiarbă mai greu. Așadar, are nevoie de un timp mai mare de fierbere.

Ce trebuie să știi pentru a fierbe mai repede fasolea

În cazul în care vrei să pregătești o ciorbă de fasole sau o mâncare scăzută trebuie să iei în calcul câteva sfaturi. Dacă nu ai timp prea mult la dispoziție ține cont de aceste reguli. Prima spune că fasolea se lasă la înmuiat peste noapte în apă caldă.

ADVERTISEMENT

Bolul cu fasole trebuie să stea într-un loc răcoros, undeva pe balcon sau în frigider, unde nu poate fermenta. A doua zi se poate pune la fiert pe aragaz, la foc potrivit, în apă curată. S-ar putea să fie nevoie ca apa să se schimbe de 2-3 ori.

A doua regulă spune că nu se adaugă niciodată sare în primele două etape de fierbere, ci abia la a treia. Temperatura de fierbere trebuie să fie potrivită pentru a lăsa boabele să fiarbă în voie și să nu se strice prea mult.

ADVERTISEMENT

În situația în care apa din oală scade foarte mult în timpul fierberii, se completează cu apă fierbinte, nicidecum rece. Boabele uscate de fasole au nevoie de câteva ore de hidratare. Ele se lasă la înmuiat cel puțin 4 ore.

ADVERTISEMENT