Life

Ce să pui în mâncarea de urzici ca să-ți iasă gustoasă, așa cum o făcea bunica. Îi dă o aromă deosebită

Care este ingredientul care transformă mâncarea de urzici într-o explozie de gust și savoare. Nicio gospodină nu va da greș cu această rețetă.
28.03.2024 | 17:11
Ce sa pui in mancarea de urzici ca sati iasa gustoasa asa cum o facea bunica Ii da o aroma deosebita
De ce ingredient ai nevoie pentru a prepara cea mai bună mâncare de urzici. Sursa foto: captură Youtube/ Jamila Cuisine
ADVERTISEMENT

Urzicile se numără printre trufandalele de sezon. Odată cu venirea primăverii, aproape că nu este gospodină care să nu încerce să prepare faimoasa mâncare de urzici. Cele care vor să obțină o explozie de aromă și savoare în farfurie, trebuie să țină cont că un singur ingredient face mâncarea de urzici delicioasă.

Mâncarea de urzici este un adevărat deliciu în sezonul de primăvară

Mâncarea de urzici se numără printre preferatele românilor. Rețeta acestui preparat s-a transmis de ani de zile și a fost adaptată mereu în funcție de gusturile pofticioșilor.

ADVERTISEMENT

Mâncarea de urzici se prepară, cu precădere, primăvara, atunci când aceste legume iau cu asalt piețele și supermarketurile. Fiind ușor de preparat, mulți optează pentru ea în perioada Postului Paștelui. 

Mâncarea de urzici nu doar că este delicioasă, dar conține și foarte multe vitamine. Preparată corespunzător, această mâncare de urzici îi poate convinge chiar și pe cei mai pretențioși.

ADVERTISEMENT

Pentru a face o mâncare de urzici ca la carte, nu ai nevoie de prea multe ingrediente. În primul rând, ”vedetele” acestui preparat sunt urzicile. Dacă vreți ca mâncarea să aibă gust, trebuie să vă asigurați că optați pentru urzici proaspete.

Ingredientul secret care schimbă complet gustul mâncării de urzici

Pentru început, urzicile se spală foarte bine, după care se pun la clocotit în apă cu sare timp de 2-3 minute. După ce s-a scurs timpul, urzicile se scot într-o strecurătoare, apoi se trec sub un jet de apă, după care puteți să le tocați.

ADVERTISEMENT

Într-o tigaie, se pune la călit ceapa în ulei, apoi se adaugă o lingură de faină. Treptat, peste ceapa se adaugă apa în care au fiert urzicile. După ce amestecul începe să capete o consistență groasă, puteți pune urzicile, iar apoi să lăsați totul la fiert pentru 10 minute.

Acum, este timpul ca ingredientul secret să facă minuni asupra mâncării de urzici. Gospodinele care vor ca preparatul lor să aibă un gust intens și o notă de prospețime, pot opta pentru usturoi.

ADVERTISEMENT

Usturoiul se adaugă la final, se stinge focul, iar mâncarea se lasă acoperită cu un capac pentru a se infuza aroma usturoiului. Mâncarea de urzici este versatilă, astfel că poate fi servită alături de orez sau mămăligă, iar cei care nu țin post, o pot consuma alături de carne de pui.

Mâncarea de urzici este recomandată a fi consumată ori de câte ori este posibil. Pe lângă multitudinea de vitamine și minerale, urzicile au și alte beneficii pentru organism. Acestea stimulează creșterea părului, previn retenția de apă și ameliorează problemele renale.

ADVERTISEMENT