Life

Ce să pui în marinada pentru friptură de miel ca să ai o carne foarte fragedă și gustoasă. Secretul unui bucătar de top

Ce trebuie să pui în marinada pentru friptură de miel ca să iasă fragedă și gustoasă. Acesta este secretul unui bucătar de top.
30.03.2024 | 23:30
Ce sa pui in marinada pentru friptura de miel ca sa ai o carne foarte frageda si gustoasa Secretul unui bucatar de top
Ce să pui în marinada pentru friptura de miel. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Marinada pentru friptură de miel reprezintă o parte importantă pentru acest preparat, pe care mulți români îl consumă mai ales de Paște. Iară secretul bucătarilor de top pentru a obține cel mai gustos fel de mâncare.

Ce trebuie să pui în marinada pentru friptură de miel pentru o carne fragedă și gustoasă. Acesta e secretul unui bucătar de top

Friptura de miel, pe care mulți români o preferă la masa de Paște, poate fi o adevărată provocare pentru gospodine. Pentru ca preparatul să iasă ca la carte, e bine să ții cont de modul în care se marinează această carne.

ADVERTISEMENT

Procesul de marinare a cărnii poate dura de la câteva ore până la o zi. În acest timp, friptura trebuie să stea la rece, pentru ca marinada să-și facă efectul.

Dacă respecți toți pașii recomandați, atunci friptura va fi fragedă, iar gustul inedit. Această rețetă va fi, cu siguranță, apreciată la masa de Paște.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru marinadă, însă unul foarte important, utilizat și de bucătari, este zeama de lămâie. Aceasta îi oferă fripturii un gust delicios, în combinație cu celelalte ingrediente.

Pentru a prepara marinada pentru carnea de miel cu vin și zeamă de lămâie, ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg pulpă de miel, o legătură de ceapă verde, o legătură de usturoi verde, dar și una de rozmarin. Mai ai nevoie de 50 ml zeamă de lămâie, 300 ml vin sec, 50 ml ulei și 2 lingrițe de sare de mare.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară marinada de miel cu zeamă de lămâie

Într-un bol, se combină uleiul cu zeama de lămâie și se adaugă sare și piper după gust. Ceapa, usturoiul și rozmarinul se taie mărunt, apoi se adaugă în bol și se pisează pentru a-și lăsa aroma.

La sfârșit, se toarnă vinul și se amestecă energic pentru a se îmbina gusturile. Pulpa de miel se așază într-o pungă, iar peste ea se toarnă marinada. Se masează bine astfel încât să se îmbibe peste tot, apoi se leagă bine punga la gura, pentru ca amestecul să nu curgă, potrivit clickpoftabuna.ro.

ADVERTISEMENT

Carnea se lasă la rece timp de câteva ore sau chiar pentru o zi. Înainte de a o pune la cuptor, se lasă în bucătărie pentru a ajunge la temperatura camerei. Cuptorul se încinge la 200 °C, iar carnea de miel se mută într-o tavă și se toarnă pe ea marinada.

Se acoperă cu o folie de aluminiu care nu trebuie să atingă carnea. Temperatura se reducere la 180 °C, iar tava se pune în cuptor. Se îndepărtează folia după o oră, apoi se lasă carnea să se rumenească.

ADVERTISEMENT