Life

Ingredientul secret pentru marinarea cărnii de miel. Vei obține cea mai gustoasă și fragedă friptură

Există un ingredient secret pentru marinarea cărnii de miel. Nu doar că oferă un gust deosebit, dar carnea va fi și mult mai fragedă.
12.04.2023 | 12:11
Ingredientul secret pentru marinarea carnii de miel Vei obtine cea mai gustoasa si frageda friptura
Ingredientul secret pentru marinarea cărnii de miel. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Pentru a avea o friptură fragedă și aromată, marinarea cărnii de miel joacă un rol esențial. Totuși, multe gospodine nu știu cum să facă acest lucru corect. În realitate există un ingredient secret care stă la baza gustului aromat.

Trucuri pentru cea mai delicioasă friptură de miel

Se apropie Paștele, iar cele mai multe gospodine știu deja ce vor pune pe masa de sărbătoare. Carnea de miel nu trebuie să lipsească din meniu, fie că vorbim de faimosul drob, ori de o friptură fragedă sau o supă de miel.

ADVERTISEMENT

Dincolo de toate regulile culinare, marinarea cărnii de miel este esențială. Există un condiment secret care dă un plus de savoare mâncărurilor noastre. După ce îl folosim odată, sunt șanse mari să nu mai renunțăm la el prea curând. Și totuși despre ce este vorba?

În primul rând, dacă ne-am hotărât să pregătim un preparat care conține carne de miel, este esențial să știm după ce criterii ne ghidăm. Contează foarte mult să alegem o carne de calitate. Ar fi bine să optăm pentru carne de miel de la un producător de încredere.

ADVERTISEMENT

Cu cât carnea este mai sănătoasă și proaspătă, cu atât gustul preparatului nostru va fi și el mai delicios. Dincolo de asta însă, marinarea cărnii de miel, dar și recipientul în care o preparăm sunt la fel de importante.

Ingredientul secret pentru marinarea cărnii de miel

În primul rând trebuie să monitorizăm sosul din tavă atunci când friptura de miel se află la copt. Acesta nu trebuie să se evapore prea mult și nici în niciun caz să dispară de tot. Specialiștii culinari ne recomandă să adăugăm un amestec de apă călduță dacă este cazul.

ADVERTISEMENT

Apa nu trebuie însă să fie rece, pentru că sunt șanse mari ca preparatul nostru să își piardă din gust. De asemenea, este indicat să ungem pulpa de miel cu sosul din tavă din zece în zece minute. În acest mod, carnea rămâne suculentă, dar și aromată.

Trecem acum la ingredientul secret pentru marinarea cărnii de miel. Te-ai gândit vreodată să adaugi niște mentă? În general, la marinarea cărnii de miel se folosesc cimbrul și rozmarinul. Dacă adaugi însă frunze de mentă proaspete, vei rămâne uimit de rezultat.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt recomandate în special pentru gospodinele care fac marinarea cu unt, ori lapte bătut. De asemenea, trucul poate să fie utilizat și pentru cele care folosesc vin la marinarea cărnii de miel, ori bere sau zeamă de lămâie.

ADVERTISEMENT