Life

Ce să pui în supa de găluște ca să iasă foarte gustoasă. Ingredientul secret al lui Sorin Bontea

Cum faci din supa de găluște una savuroasă și delicioasă. Care este produsul folosit întotdeauna de bucătarul Sorin Bontea.
28.01.2024 | 13:30
Ce sa pui in supa de galuste ca sa iasa foarte gustoasa Ingredientul secret al lui Sorin Bontea
Cum faci din supa de găluște una savuroasă și delicioasă. Care este produsul folosit întotdeauna de bucătarul Sorin Bontea. Sursa foto: Instagram / captură video Youtube. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să pui în supa de găluște ca să iasă foarte gustoasă. Ingredientul secret al lui Sorin Bontea. Fostul jurat de la Chefi la cuțite a dezvăluit care sunt pașii pe care îi urmează atunci când pregătește acest preparat culinar.

Cum faci din supa de găluște una savuroasă și delicioasă. Care este produsul folosit întotdeauna de bucătarul Sorin Bontea

Cum faci din supa de găluște una savuroasă și delicioasă. Care este produsul folosit întotdeauna de bucătarul Sorin Bontea, care lucrează în bucătărie de foarte mulți ani. Nu este de mirare că are diverse trucuri și ponturi.

ADVERTISEMENT

Fosta vedetă de la Antena 1 împărtășește mereu cu fanii săi secretele pe care le știe de la alți chefi renumiți sau pe care le cunoaște de la mama sau bunica sa. De această dată le-a spus tuturor ce adaugă în supă.

Și nu în orice supă, ci în cea de găluște care se face simplu și rapid. În plus, nici nu are nevoie de foarte multe ingrediente, ci doar de foarte puțină răbdare și îndemânare. Pentru a face găluște pufoase cheful folosește un produs care se găsește în toate bucătăriile.

ADVERTISEMENT

Mai exact, ingredientul secret la care apelează cu mare încredere Sorin Bontea este praful de copt care face compoziția foarte aerată. Acesta se adaugă în compoziția pentru găluște, care mai trebuie să conțină ouă și griș.

Am ouăle și praful de copt, pe care-l amestec cu grișul, ca să nu facă cocoloașe. Batem ouăle bine, punem griș și amestecăm. Cu cât facem compoziția mai tare a găluștelor, cu atât ele vor trage mai multă supă și riști să rămâi fără zeamă.

ADVERTISEMENT

Consistența trebuie să curgă din tel și o las 5 minute, ca să se umfle grișul. Ingredientele sunt simple. Cum zice românul, asta-i tot!”, a spus fostul jurat de la Chefi la cuțite într-o filmare de pe canalul său de YouTube.

Sorin Bontea și rețeta de supă de găluște

Sorin Bontea folosește pentru rețeta de supă de găluște mai multe legume care oferă savoare. Printre acestea se numără ceapa, țelina, păstârnacul și morcovul. Mai e nevoie și de două ouă, griș, sare, piper, pătrunjel, praf de copt și carne de pui.

ADVERTISEMENT

În primul rând, bucătarul pune puiul la fiert într-o oală. Se scoate din vas când este fiert de ajuns, se spală și se adaugă din nou în oală pentru a avea o supă clară și delicioasă. În al doilea rând, se adaugă apă și legumele întregi pentru a se forma supa.

„Puiul l-am fiert două-trei minute în altă oală, după care l-am spălat și îl pun din nou la fiert, ca să iasă supa curată. Puiul este gata, acum adaug și legumele tăiate în bucăți mari, pentru că oricum le voi scoate.

Le las să fiarbă la foc mic și pun și toate cotoarele de pătrunjel în ea”, a mai spus bucătarul. Ulterior, se scot legumele din oală și se formează găluștele care se fac cu ajutorul unei linguri. Se acoperă oala cu un capac și se lasă să fiarbă supa. La final se adaugă pătrunjel tocat mărunt.

ADVERTISEMENT