Tu știi când se pun găluștele în supă, de fapt? Această rețetă nu este deloc una complicată. Timpul însă face diferența. De asemenea, contează și cantitatea de ingrediente aleasă.
Să faci supă cu găluște e foarte ușor. Ai nevoie de câteva ingrediente simple și de puțin timp liber în bucătărie. Poate ai făcut și tu acest preparat măcar o singură dată, ai urmat fiecare pas în parte, dar rezultatul nu a fost cel dorit.
Important este în primul rând să știi când se pun găluștele în supă. În acest mod, ele o să iasă pufoase, dar și moi. Iar riscul să fie tari în interior nu mai există. De asemenea, la final te bucuri de un preparat cu adevărat savuros.
Marii bucătari spun că pe lângă compoziție, e important momentul când se pun găluștele în supă. Astfel, acestea trebuie adăugate la final, doar după ce legumele și carnea sunt fierte complet.
Ulterior, găluștele se mai lasă la fiert la foc mic timp de câteva minute. În momentul în care acestea s-au umflat și se văd pufoase, înseamnă că sunt gata și că putem să oprim focul.
Cum se prepară găluștele? În supă e bine să avem carne de pui, dar și legume precum ceapă, morcov, pătrunjel, dar și țelină. Iar pentru prepararea găluștelor e nevoie de două linguri de ulei, două ouă, 120 de grame de griș, dar și un praf de bicarbonat de sodiu alături de sare.
Înainte de a te apuca să faci găluștele, e bine să știi că ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Albușurile se bat spumă într-un bol, iar apoi se adaugă gălbenușurile, alături de ulei, un praf de sare și evident, bicarbonatul de sodiu.
De altfel acesta este ingredientul care face găluștele pufoase. La final se adaugă și grișul, amestecând treptat, fie cu un tel, fie cu o furculiță. Înainte să pui găluștele în supă acestea trebuie să stea 10 minute.