Life

Când se pun găluștele în supă, de fapt. Doar așa vor fi pufoase, dar și delicioase

Multe persoane se întreabă când se pun găluștele în supă. E esențial să știm acest lucru dacă vrem să iasă pufoase, dar și delicioase.
14.11.2023 | 12:22
Cand se pun galustele in supa de fapt Doar asa vor fi pufoase dar si delicioase
Când se pun găluștele în supă, de fapt. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Tu știi când se pun găluștele în supă, de fapt? Această rețetă nu este deloc una complicată. Timpul însă face diferența. De asemenea, contează și cantitatea de ingrediente aleasă.

Când se pun găluștele în supă, de fapt

Să faci supă cu găluște e foarte ușor. Ai nevoie de câteva ingrediente simple și de puțin timp liber în bucătărie. Poate ai făcut și tu acest preparat măcar o singură dată, ai urmat fiecare pas în parte, dar rezultatul nu a fost cel dorit.

ADVERTISEMENT

Important este în primul rând să știi când se pun găluștele în supă. În acest mod, ele o să iasă pufoase, dar și moi. Iar riscul să fie tari în interior nu mai există. De asemenea, la final te bucuri de un preparat cu adevărat savuros.

Marii bucătari spun că pe lângă compoziție, e important momentul când se pun găluștele în supă. Astfel, acestea trebuie adăugate la final, doar după ce legumele și carnea sunt fierte complet.

ADVERTISEMENT

Ulterior, găluștele se mai lasă la fiert la foc mic timp de câteva minute. În momentul în care acestea s-au umflat și se văd pufoase, înseamnă că sunt gata și că putem să oprim focul.

Cum să faci găluște pufoase

Cum se prepară găluștele? În supă e bine să avem carne de pui, dar și legume precum ceapă, morcov, pătrunjel, dar și țelină. Iar pentru prepararea găluștelor e nevoie de două linguri de ulei, două ouă, 120 de grame de griș, dar și un praf de bicarbonat de sodiu alături de sare.

ADVERTISEMENT

Înainte de a te apuca să faci găluștele, e bine să știi că ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Albușurile se bat spumă într-un bol, iar apoi se adaugă gălbenușurile, alături de ulei, un praf de sare și evident, bicarbonatul de sodiu.

De altfel acesta este ingredientul care face găluștele pufoase. La final se adaugă și grișul, amestecând treptat, fie cu un tel, fie cu o furculiță. Înainte să pui găluștele în supă acestea trebuie să stea 10 minute.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește forma, vei avea nevoie de o lingură. Ulterior, după ce legumele și carnea au fiert, poți adăuga găluștele rând pe rând. Cu siguranță vei obține rezultatul dorit. 

ADVERTISEMENT