Sport

Ce salarii au vedetele de la Tottenham în comparație cu Radu Drăgușin. Românul se află în subsolul ierarhiei

Ce salarii au coechipierii lui Radu Drăgușin de la Tottenham. Vedetele londonezilor încasează sume de aproape patru ori mai mari decât fundașul român.
11.01.2024 | 12:01
Ce salarii au vedetele de la Tottenham in comparatie cu Radu Dragusin Romanul se afla in subsolul ierarhiei
Ce salarii au jucătorii de la Tottenham în comparație cu Radu Drăgușin, noul transfer al londonezilor. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin va încasa un salariu anual de aproximativ 3 milioane de euro la Tottenham. Fundașul naționalei României a semnat un contract valabil până în iunie 2029 și urmează să fie prezentat oficial. Deși suma este de aproape 5 ori mai mare decât încasa la Genoa, Radu Drăgușin se află în zona „roșie” în ceea ce privește topul salariilor de la Tottenham.

Ce salarii au vedetele de la Tottenham în comparație cu Radu Drăgușin

Radu Drăgușin a devenit subiectul celui mai scump transfer din fotbalul românesc. Fostul fundaș de la Juventus a fost transferat de Tottenham de la Genoa pentru 25 de milioane de euro, plus alte 6 milioane de euro bonusuri.

ADVERTISEMENT

În Premier League, Radu Drăgușin are un salariu de aproape 3 milioane de euro pe sezon. În comparație, Heung-Min Son, golgheterul sud-coreean al lui Tottenham, încasează 11,4 milioane de euro anual. Atacantul este cel mai bine plătit jucător din lotul lui Ange Postecoglou.

Locul 2 în acest top este ocupat de Ivan Perisic. Ajuns liber de contract la Tottenham în vara anului 2022, croatul are un salariu de 10,9 milioane de euro pe sezon. Perisic, vicecampion mondial cu Croația în 2018, mai are contract cu Tottenham până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin, printre cele mai mici salarii de la Tottenham

Ultimul loc pe podium în topul salariilor la Tottenham este ocupat de James Maddison. Internaționalul englez, cotat la 70 de milioane de euro de Transfermarkt.com, încasează un salariu anual de 10,2 milioane de euro. Cifrele sunt furnizate de cei de la spotrac.com.

Potrivit jurnalistului Gianluca Di Marzio, Radu Drăgușin va avea un salariu anual de 3 milioane de euro la Tottenham. De 3 ori mai puțin decât celălalt fundaș central de la Tottenham, Cristian Romero. Campionul mondial cu Argentina câștigă 9,9 milioane de euro pe sezon.

ADVERTISEMENT

În schimb, Radu Drăgușin va avea un salariu aproximativ egal cu cel al lui Micky Van de Ven. Tânărul fundaș olandez încasează aproximativ 3 milioane de euro pe sezon la Tottenham. Internaționalul român va avea un salariu mai mare decât al unor jucători, precum Destiny Udogie (2,7 milioane de euro), Emerson Royal (2,5 milioane de euro) sau Bryan Gil (2,4 milioane de euro pe an).

Radu Drăgușin ar putea debuta cu Manchester United

Radu Drăgușin a semnat cu Tottenham într-o perioadă în care formația pregătită de Ange Postecoglou are parte de o perioadă de foc. Fundașul care s-a calificat cu naționala României la Euro 2024 ar putea debuta în tricoul londonezilor contra lui Manchester United.

ADVERTISEMENT

Cele două mari rivale se înfruntă duminică, 14 ianuarie, pe Old Trafford, în etapa a 21-a din Premier League. După duelul contra „Diavolilor”, Tottenham o înfruntă pe Manchester City, pe 27 ianuarie, în „șaisprezecimile” Cupei Angliei.

ADVERTISEMENT