News

Ce salariu are un muncitor nepalez venit în România să lucreze ca tâmplar: “Sunt bucuros”

Un muncitor nepalez venit în România să lucreze ca tâmplar a dezvăluit ce salariu primește lunar. Acesta își permite să-și întrețină și familia de acasă.
21.06.2023 | 22:46
Ce salariu are un muncitor nepalez venit in Romania sa lucreze ca tamplar Sunt bucuros
Un muncitor nepalez venit în România a dezvăluit ce salariu încasează lunar. Sursa foto (ilustrativ): captură YouTube
ADVERTISEMENT

Ce salariu are un muncitor nepalez în România? Iată o întrebare la care un asiatic care activează pe piața muncii din țara noastră, în domeniul tâmplăriei, a oferit un răspuns direct.

Un muncitor nepalez venit în România a dezvăluit ce salariu încasează lunar

În ultimii ani, numărul de muncitori din Asia ajunși în țara noastră a explodat. De exemplu, numai în perioada 2018 – 2022, totalul a urcat de la 7.000 la 100.000. Se pare că patroni autohtoni insistă pentru și mai mulți.

ADVERTISEMENT

Asiaticii ajunși în țara noastră sunt extrem de serioși și nu sunt deloc pretențioși când vine vorba de sumele încasate. Nisan, un nepalez, a ajuns în țara noastră în urmă cu un an și jumătate. Nu a regretat în niciun moment alegerea făcută.

Bărbatul dezvăluie că tot ceea ce câștigă trimite acasă. El lucrează ca tâmplar la o fabrică de mobilă și are în fiecare zi siguranța unui loc de muncă. Lunar, Nisan primește 550 de euro, scrie Observator News. În comparație, salariul minim din Nepal este de patru ori mai mic.

ADVERTISEMENT

În țara natală, soția lui Nisan lucrează pe o sumă infimă. Kanchi face curat la două familii bogate din Kathmandu. Banii, doar 35 de euro pe lună, sunt prea puțini pentru a întreține o casă. Femeia are noroc. Ajutorul ei vine de la mii de kilometri, din România, de la soț.

România, rampă de lansare pentru muncitorii asiatici. Cum a ajuns un nepalez la 4000 de euro pe lună

Există cazuri extrem de fericite în care, pentru unii muncitori din Asia, România este doar o rampă de lansare pentru o viață mult mai bună în statele dezvoltate din vestul Europei.

ADVERTISEMENT

Un exemplu concludent în acest sens este Krishna, un alt nepalez. Acesta a lucrat timp de 10 ani ca ospătar într-un hotel Poiana Brașov. Nu a regretat deloc acest lucru.

În acest deceniu, bărbatul și-a luat cetățenia. Îi place să i se spună Cristi acum. Pe fetele sale, născute la Brașov, le-a botezat Irina şi Ioana. ”Am vrut să fiu cetăţean român. Sunt examene grele de cetăţenie. Trebuie să scrii, trebuie să citeşti, să ştii istorie, imnul din România”, povestește bărbatul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

În prezent, asiaticul a făcut pasul către occident. Are acum un salariu de peste 4000 de euro pe lună, în Belgia, adică de 10 ori mai mult decât salariul minim din România.

ADVERTISEMENT
Tags: