News

Ce salariu câștigă doctorița fără un plămân din Alba Iulia care se luptă cu coronavirusul în spital

09.04.2020 | 15:47
Ce salariu castiga doctorita fara un plaman din Alba Iulia care se lupta cu coronavirusul in spital
ADVERTISEMENT

Corina Maniu este unul din eroii în halate albe care zilele acestea se luptă cu inamicul invizibil numit coronavirus. Doctorița fără un plămân de la Spitalul Județean din Alba Iulia nu se teme de nimic și spune că ea nu va trăda cauza în care crede: aceea de a face oamenii bine.

Corina Maniu, operată la plămân acum trei ani

Femeia în vârstă de 57 de ani este unul dintre medicii model din România. Femeia câștigă destul de bine din meseria pe care o practică.

ADVERTISEMENT

Conform declarației de avere, datată din mai 2019, doctorița a cărei poveste a impresionat pe toată lumea are un salariu 14.228 de lei.

„Nu am dat bir cu fugiții, am ales să lucrez în continuare. Nu m-am gândit să renunț”

Chiar dacă la finalul lunii primește o sumă frumoasă pentru munca depusă, în cazul acestei doctorițe nu e vorba neapăray de bani, ci de faptul că își riscă sănătatea pentru a-i ajuta pe ceilalți, iar  pentru asta nu există bani.

ADVERTISEMENT

„Acum trei ani am fost operată pe plămân, m-am reîntors în secţia de boli infecţioase şi mi-am reluat activitatea. Nu am dat bir cu fugiţii, am ales să lucrez în continuare, nicio clipă nu m-am gândit să renunţ, în schimb m-am gândit să mă adaptez în sensul de a fi protejată”, a mărturisit femeia pentru Știrile PRO TV.

În județul Alba, acolo unde activează doctorița sunt peste 50 de cazuri de coronavirus. La nivel național, până la această dată există 229 de decese provocate de COVID-19, cele mai multe în principalul focar al țării, la Suceava.

ADVERTISEMENT

Numai în ultimele 24 de ore au apărut 441 de cazuri noi de coronavirus, în total existând deja 5.202 persoane infectate.

Ministrul Sănătății le-a dat azi o veste bună doctorilor din România și anume că există capacitatea de a asigura toate materialele necesare în spitale, cele care lipseau până acum.

ADVERTISEMENT