Sport

Ce șanse are Simona Halep să joace la Roland Garros? Anunț important făcut de organizatorii Grand Slam-ului parizian

Simona Halep se teme de naționalismul francezilor, dar speră totuși la un wild-card sau măcar să intre în calificările de la turneul ei preferat
17.04.2024 | 12:50
Ce sanse are Simona Halep sa joace la Roland Garros Anunt important facut de organizatorii Grand Slamului parizian
Simona Halep a castigat Roland Garros in 2018 FOTO hepta
ADVERTISEMENT

Simona Halep a revenit pe teren, după o absență de 19 luni, și spear să revină la o formă cât mai bună în cel mai scurt timp, care să-i permit să urce în clasamentul WTA.

Simona Halep se teme de naționalismul francezilor

Halep s-a retras de Oeiras (Portugalia), dar va fi prezentă la Madrid Open și speră să o facă și la Roland Garros, doar că lucrurile sunt mai complicate la al doilea Grand Slam al anului, care începe la 27 mai.

ADVERTISEMENT

Organizatorii au publicat deja lista jucătoarelor înscrise, pe care se regăsesc și patru romance: Sorana Cîrstea (29 WTA), Ana Bogdan (64 WTA), Jaqueline Cristian (74 WTA) și Irina Begu (128 WTA).

Irina Begu, accidentată mult timp, este beneficiara clasamentului protejat și a intrat pe tablou, alături de Amanda Anisimova, Bianca Andreescu, Julia Grabher, Alison van Uytvanck și Aleksandra Krunic, aflate în aceeași situație.

ADVERTISEMENT

Pe tabloul principal de la Roland Garros vor fi 128 de jucătoare, iar 104 sunt deja ocupate. Miza este destul de mare. Simpla prezență pe tabloul principal este recompensată cu cel puțin 69.000 de euro (premiile de anul trecut – anul acesta nu au fost încă anunțate)

Alte 16 locuri locuri vor fi ocupate după cele trei runde de calificări, care vor începe la 20 mai, în vreme ce organizatorii au la dispoziție opt wild-carduri.

ADVERTISEMENT

La unul dintre acestea speră și Simona Halep, deși are temeri, după cum chiar ea a declarat. “Sper și îmi doresc, însă francezii sunt naționaliști și din ce am înțeles dau wild-card franțuzoaicelor. Eu îmi doresc mult să joc acolo pentru că este turneul meu preferat, dar decizia este la ei”, a afirmat ea.

Temerea ei este întemeiată, deoarece la cele patru Grand Slamuri desfășurate anual, organizatorii oferă wild carduri în primul rând reprezentanților gazdelor. Anul trecut, spre exemplu, șase dintre cele opt wild carduri, de pe tabloul feminin, au fost oferite franțuzoaicelor.

ADVERTISEMENT

Are și varianta de a intra în calificări

Simona a pățit-o deja la turneul de la Stuttgart, care se desfășoară acum, unde nemții au dat trei dintre cele patru wild-carduri sportivelor germane.

Plus că, acordarea de wild-carduri jucătoarelor suspendate pentru doping a devenit un subiect din ce în ce mai controversat în tenis. Halep ar putea totuși beneficia de clemența francezilor, ținând cont că este câștigătoarea turneului atât la junioare (2008), cât și la senioare (2018). Ea a mai jucat și două finale, în 2014 și 2017.

În cazul în care nu va primi wild-card pentru tabloul principal, Simona ar putea fi inclusă totuși în calificări, unde are nevoie de trei victorii pentru a ajunge în elită. Halep ocupă momentan locul 1146 în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT