Sport

Simona Halep nu a primit invitație la un turneu important de zgură. Unde va fi următoarea apariție

În ciuda faptului că reprezintă un nume mare în tenisul mondial, Simona Halep nu a primit invitație la un turneu de marcă.
29.03.2024 | 16:16
Simona Halep nu a primit invitatie la un turneu important de zgura Unde va fi urmatoarea aparitie
În ciuda faptului că reprezintă un nume mare în tenisul mondial, Simona Halep nu a primit invitație la un turneu de marcă. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam a jucat prima dat de la întoarcere la Miami Open 2024. Ea a fost învinsă încă din primul tur de Paula Badosa din cauza lipsei de jocuri în picioare, dar a arătat că poate reveni în vârf.

Un turneu de top din Europa nu i-a oferit invitație Simona Halep

Fiind fără clasament WTA după perioada de suspendare, Simona Halep are nevoie de invitație pentru a participa în competiții. Deși o prezență constantă la turneul de la Stuttgart, românca nu a primit wild card pentru ediția din acest an.

ADVERTISEMENT

Din cele 4 invitații pe care le-au avut la dispoziție, organizatorii Porsche Tennis Grand Prix au decis ca 3 să meargă către jucătoare autohtone: Angelique Kerber (locul 342 WTA), Tatjana Maria (locul 48 WTA) și Laura Siegemund (locul 91 WTA).

Ultimul wild-card i-a fost oferit britanicei cu origini române Emma Răducanu, fostă campioană la US Open și aflată în prezent pe locul 288 în clasamentul mondial. Turneul de zgură de la Stuttgart se va desfășura în perioada 15-21 aprilie.

ADVERTISEMENT

Halep ar putea juca în acea perioadă la Rouen

În condițiile date, este tot mai probabil ca în acea săptămână Simona Halep să meargă la turneul de la Rouen. Chiar dacă deocamdată nu este nimic oficial, presa franceză a scris că ea ar fi ”invitata ideală” pentru acest an.

Turneul de la Rouen, care a trecut de la categoria WTA 125 la WTA 250 și-a dezvăluit lista participantelor pentru 2024, iar pe ea se află, printre altele, Caroline Garcia, Mira Andreeva, Anastasia Pavlyuchenkova, Sloane Stephens, Karolina Pliskova și Clara Burel.

ADVERTISEMENT

O altă fostă campioană de Grand Slam şi ocupantă a poziţiei 1 WTA, Naomi Osaka, a preferat să meargă la Rouen în detrimentul turneului de la Stuttgart. În ceea ce o priveşte pe niponă, organizatorii au confirmat deja că i-au oferit acesteia unui wild card.

Marele vis al Simonei Halep este să fie prezentă la Jocurile Olimpice la Paris. Pentru a participa la competiția care are loc în capitala Franței, fostul lider mondial ar trebui să joace cel puțin două meciuri în Billie Jean King Cup și să fie clasată în Top 400 WTA după Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Șansele ca acest lucru să se realizeze sunt destul de mici, dar președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a mărturisit că mai există o portiță pentru campioana noastră și anume ca ea să primească o invitație.

ADVERTISEMENT